Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

S-au desemnat câștigătorii concursului național de sărituri peste obstacole. Cupa Equestria, ediția a V-a

0

Cupa Equestria s-a desfășurat în cadrul etapei a II-a a circuitului Salonul Calului *

Baza hipică Equestria a găzduit în perioada 14 – 17 iulie concursul național de sărituri peste obstacole Cupa Equestria, eveniment ajuns anul acesta la a V-a ediție consecutivă. Desfășurată în cadrul etapei a II-a a circuitului Salonul Calului, competiția a strâns la start 140 de cai și călăreți din întreaga țară, care s-au întrecut în 16 probe de sărituri peste obstacole cu niveluri diferite de dificultate. La finalul competiției au fost desemnați câștigătorii Cupei Equestria, primele trei cupluri cu cele mai bune rezultate obținute în cele patru zile de concurs.

Salonul Calului etapa II (5)

„Suntem încântați de faptul că și această ediție a Cupei Equestria s-a bucurat de succes, fiind o competiție cu tradiție, foarte dragă sufletului nostru. Am avut toate elementele necesare unui eveniment reușit: de la numărul impresionant de cai și călăreți înscriși, până la publicul spectator, care a ne-a fost alături în toate zilele de concurs și vremea plăcută care nu ne-a dat bătăi de cap. Le mulțumim tuturor participanților și îi felicităm în mod special pe cei care au obținut rezultate bune și foarte bune”, a declarat Ozana Moraru, Proprietar al Bazei Hipice Equestria şi Preşedintele Clubului Equestria.

Structura competiției a fost una complexă, cu 16 probe de sărituri peste obstacole, la care au participat atât cai tineri și debutanți împreună cu sportivi juniori sau amatori, cât și cai experimentați alături de călăreți seniori. Programul Cupei Equestria a cuprins probe pentru toate nivelurile, începând cu cele mai ușoare, de nivel E și ajungând la cele mai dificile de nivel B și A, în cadrul cărora obstacole au înălțimi de 1,30 m și respectiv, 1,40 m.

Sâmbătă, în cea de-a treia zi de concurs, s-a desfășurat Trofeul Jockey Club, una dintre cele mai dificile probe, de nivel B, la care s-au înscris 22 de cupluri cal-călăreț. În urma barajului, Trofeul Jockey Club a fost câștigat de sportivul Cojocariu Aurel cu calul Lucy Liu, urmat în clasament de Bucur Ionel cu Cassius (locul II), Bozan Răzvan cu Quickborn (locul III), Cojocariu Aurel cu un alt cal, Rebel (locul IV) și Al Jamal Dunja cu Gemilio LCS (locul V).

Competiția s-a încheiat duminică, 17 iulie, cu cea mai grea, dar și cea mai spectaculoasă probă, de nivel A, Cupa Equestria, în cadrul căreia zece cupluri cu experiență s-au întrecut să realizeze un parcurs fără greșeală și să obțină cel mai bun punctaj. După un baraj interesant, câștigător al probei a fost desemnat Radu Ilioi cu calul Quintender, aceștia reușind să termine barajul fără greșeală în doar 33 de secunde. La mică distanță de locul I, cu un baraj fără greșeală, dar parcurs într-un timp mai slab, s-a clasat pe locul II sportivul Ursache Ionut cu calul Spacehopper. Clasamentul este completat de Bozan Răzvan cu Quickborn pe locul III, Ilioi Radu cu Granini pe locul IV și Bucur Ionel cu Cassius pe locul V.

La finalul celor patru zile de concurs au fost anunțați sportivii care au cumulat cele mai multe puncte în cadrul Cupei Equestria, ediția 2016. Astfel, pe locul I, cu 115 puncte, s-a clasat Bucur Ionel de la CSM Sibiu, urmat de reprezentatul clubului Equestria, Florin Lateș, pe locul II și de sportivul Cojocariu Aurel de la CSA Steaua, pe locul III.

Efortul participanților care s-au clasat pe primele cinci poziții în toate probele din cadrul Cupei Equestria a fost recompensat cu premii totale în valoare de 45.000 lei. În plus, punctajul obținut de sportivi în această competiție va fi luat în considerare și pentru clasamentul final al circuitului Salonul Calului, care se va realiza în septembrie, după încheierea etapei finale a evenimentului.

Sponsorii evenimentului: Clinica Oftalmologică Oculus, Gusto, Jockey Club Român, CA IMMO
Parteneri: Gealan, UNIQA Asigurări, Help Net
Partenerii media: Auto Motor și Sport, Biz, Beau Monde, Business Woman, Bursa, Casa mea, City Compass, Mami, Radio România Actualități, Ralucălătorește.ro, România Liberă, Romania-insider.com, Seven Radio, Senso TV, Sportsbuiess.ro, The Trends, The Art of Living, Turism Club, Tonica TV, TriptoRomania.net, Urbankid.ro.

Despre Equestria:

Clubul Equestria a fost înfiinţat în anul 2010 de către Dr. Ozana şi Cristian Moraru. Este situat în zona Snagov, sat Tâncăbeşti pe o suprafaţă de 2,5 hectare din care 1 hectar îl reprezintă construcţia clubului la sol. Equestria dispune de terenuri de concurs și manej, padocuri, 86 de boxe pentru cai, manejuri acoperite, tribune pentru 500 de spectatori şi deţine 76 cai (26 proprii şi 50 în pensiune) din cele mai frumoase rase. Clubul permite plimbări în aer liber în împrejurimi și organizează permanent lecții de echitație pentru copii și amatori. Dotările sunt completate de un hotel, un restaurant cu o capacitate de 50-60 de persoane, două săli de conferință, asigurând astfel, condițiile perfecte pentru organizarea evenimenteor corporate (workshop-uri sau teambuilding-uri). Equestria organizează competiții regulate de echitație pentru profesioniști, dar și pentru copii și amatori. Manifestările deja tradiționale includ Cupa Equestria, Marele Premiu al Municipiului București, Salonul Calului, Concursul internaţional de sărituri peste obstacole FEI – Longines Grand Prix.

Informații despre evenimente sunt disponibile la adresa: www.salonul-calului.ro sau www.equestria.ro.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.