Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Romania dacilor, Romania cool! www.daciccool.ro

0

Am descoperit de curand un nou site cu subiecte mioritice! Mai mult decat mioritice, subiectele site-ului ne invita la o calatorie prin Romania cool, Romania dacilor! Fara prea multe cuvinte de introducere, te invitam sa citesti descrierea site-ului descoperit de noi.

RomaniaPozitiva saluta cool DACIC COOL!:)

dacicool-siglaDACIC COOL este un nou site, un nou loc de intalnire, care isi propune, pur si simplu, sa ne ajute sa invatam impreuna sa ne cunoastem calitatile, dar si slabiciunile, sa ne cunoastem tara, istoria si datinile, dar, in acelasi timp, sa invatam cum sa ne integram in lumea de astazi, sa ne bucuram de viata si sa nu ne ingrozim de moarte, asemeni vechilor daci.

Romania interbelica era cunoscuta si respectata, era un punct de referinta pe harta lumii, prin oamenii ei, prin bogatia si frumusetea ei. Perioada in care a existat si a crescut  Romania Mare a durat doar doua decenii, tot atat cat si glorioasa noastra tranzitie. Dupa mai bine de 60 de ani este timpul sa ne redescoperim. Istoria, traditiile, valorile, oamenii de seama si ideile lor, credintele si religia. Nu avem nevoie de excese nationaliste, dar trebuie sa invatam sa fim mandri ca suntem romani. Nu avem de ce sa ne simtim mici si umili fata de restul Europei. Daca astazi multi romani pleaca sa lucreze in Italia, acum o suta de ani erau multi italieni care veneau sa lucreze in Romania. Nu trebuie insa sa traim in istorie! Dar trebuie sa o cunoastem, pentru ca doar astfel ne vom putea cunoaste pe noi insine! Si trebuie sa traim ziua de azi! Trebuie sa fim in stare sa ne bucuram de aceasta viata, pe care suntem datori sa ne-o facem cat mai frumoasa. O viata plina de impliniri, de care sa putem fi mandri.”

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.