Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Proiectele de tipul „A doua șansă” – în atenția specialiștilor în educație

0

200 de specialiști din domeniul educației au fost invitați să participe la conferința “Bune practici în educația celor vulnerabili” (Sinaia, 23/24 octombrie 2015), în scopul de a prezenta lecțiile învățate din proiectele derulate și de a propune îmbunătățirea cadrului legislativ de desfășurare a programului „a doua șansă”.

Razvani

Evenimentul este organizat de Asociația C4C – Communication for Community, în urma expertizei acumulate prin desfășurarea proiectului „Cu mic, cu mare, din nou la școală”, demarat în aprilie 2014, în cadrul programului A doua șansă” pentru reducerea și prevenirea fenomenului de părăsire timpurie a școlii. În cadrul proiectului, 377 de adulți (majoritatea femei și mame), din 13 comunități din sudul țării, au absolvit ciclul primar. Ei au beneficiat de îndrumarea a peste 30 de cadre didactice și mediatori școlari, care au avut o contribuție esențială în participarea și succesul școlar al acestora.

<< Pentru echipa noastră a fost o perioadă de învățare accelerată, ocazie cu care am conștietizat că e necesar să lărgim conversația și să implicăm experți care se regăsesc la nivelul întregii țări. Acum știm că metodologia de organizare a programelor de tipul “A doua șansă” e necesar să fie regândită, adaptată realității din teren și în acord cu nevoile adulților care se reîntorc la școală. În egală măsură, acest eveniment reprezintă o ocazie de interogare autentică pentru a determina momentele în care pierdem copiii din școală, mai ales pe cei vulnerabili. Am adresat invitația de a participa tuturor acelor care sunt implicați în această activitate, care contează, cărora le pasă și ne dorim să fie prezenți în număr cât mai mare, pentru a fundamenta un document de poziție care să determine modificări de programe naționale în acest domeniu>>, a declarat doamna Daniela Vișoianu, reprezentantă a Asociației C4C- Communication for Community și președintă a Coaliției pentru Educație.

Programul „Conferinței de bune practici în educația celor vulnerabili” cuprinde prezentarea exemplelor de reușită și a studiilor relevante din proiectele derulate în cadrul domeniului „Prevenirea şi corectarea părăsirii timpurii a şcolii”; sesiuni de lucru din perspectiva intervențiilor de diminuare a părăsirii de timpuriu a școlii, colectarea propunerilor pentru modificarea cadrului legislativ de organizare a programelor de tip a „A doua șansă”.

Proiectul “Cu mic, cu mare, din nou la școală” este desfășurat de Asociația C4C- Communication for Community, în parteneriat cu Inspectoratele Şcolare Județene din Gorj, Călărași și Prahova în perioada aprilie 2014 – noiembrie 2015. Acesta și-a propus să inetrvină în reducerea și prevenirea fenomenului de părăsire timpurie a școlii prin programe de tip „A doua șansă” destinate adulților care au părăsit de timpuriu școala în Regiunile București – Ilfov, Sud – Muntenia și Sud – Vest Oltenia. Proiectul include și o campanie de informare pentru valorizarea educației, susținută de Coaliția pentru Educație.

Campania “În căutarea școlarilor pierduți”: https://youtu.be/PEMoXzdOCaM

website: www.4scoala.ro

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 40 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat social, ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.