Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Open Call pentru Competiția europeană ”Plastic is Fantastic”. S-a lansat programul european pentru reducerea deșeurilor din plastic

0

Impact Hub Bucharest a lansat în România programul european de reducere a deșeurilor din plastic denumit ”Plastic Fantastic Challenge”.

Organizat de Enviu cu spirijinul rețelei Impact Hub, programul caută soluții inovatoare ce pot fi aplicate în domeniul afacerilor astfel încât să fie redusă cantitatea de deșeuri din plastic. Deși este un material foarte folositor în societatea în care trăim, consumul de plastic și risipa sa după utilizare ating cote maxime în special în cazul ambalajelor din plastic. Echipele de antreprenori, designeri, ingineri sau pur și simplu pasionați își pot înscrie ideile între 19 octombrie și 14 decembrie pe platforma Plastic Fantastic Challenge, unde vor putea construi pe ideile lor împreună cu alți indivizi interesați. După o perioadă de instruire accelerată pentru 10 dintre echipele înscrise, va fi decis câștigătorul premiului de 10 000 Euro pentru implementarea ideii și 6 luni de membership la Impact Hub.

Vizual Plastic Fantastic Challenge

”Plastic Fantastic Challenge” se desfășoară în perioada Octombrie 2015 – Martie 2016, astfel:

Inspirație: Începând cu luna Octombrie 2015, oricine se poate înregistra pe platforma Plastic Fantastic Challenge pentru a propune idei sau pentru a contribui la idei deja înscrise.
Generare de idei: Până pe 14 decembrie se pot înscrie idei ce pot reduce cantitatea de ambalaje de plastic irosită, prin soluții inovative de business.
Gruparea ideilor: Unele idei pot fi similare și de aceea este important ca forța lor să se grupeze către un țel comun.
Co-creation: Puterea unei comunități ce colaborează va fi evidentă în această etapă, întrucât echipele participante vor construi împreună pe ideile înscrise.
Preselecție: Din păcate, nu toate ideile propuse pot fi câștigătoare. În timpul preselecției, 10 idei vor fi alese pentru etapa de planificare. Selecția este realizată de un juriu format din experți în domeniul tehnologiei, al inovației dar și specialiști în dezvoltarea start-up-urilor.
Dezvoltarea afacerii: Echipele care prezintă cele mai bune zece idei participă la Plastic Fantastic Bootcamp. Scopul principal al acestui program este de a dezvolta un plan de business și un pitch ce va fi prezentat juriului la finalul competiției, în cadrul Demo Day.

Avem nevoie de schimbări sistemice pentru industria ambalajelor de plastic, prevenind și oprind astfel impactul negativ asupra mediului. Vom putea face o astfel de schimbare în momentul în care companiile, antreprenorii și instituțiile vor acționa împreună, pentru a rezolva problema deșeurilor ambalajelor din plastic.

Detalii suplimentare sunt disponibile pe pagina competiției
http://www.impacthub.ro/plastic-fantastic-challenge/

Despre Impact Hub Bucharest

Impact Hub Bucharest este organizația ce susține dezvoltarea antreprenorială a inițiativelor cu impact pozitiv în societate în cadrul unei comunități globale, oferind spații de lucru colaborative, programe de dezvoltare și incubare a afacerii, conferințe și evenimente precum și opțiuni de finanțare prin crowdfunding. Prezentă în București din 2012, organizația face parte din rețeaua globală Impact Hub cu prezențe fizice în peste 70 de orașe de pe 5 continente.

Despre autor

avatar

Impact Hub Bucharest este organizația dedicată sprijinirii inovatorilor care încearcă să rezolve provocările economice, sociale și ecologice ale zilelor noastre prin proiecte și modele de afaceri cu impact social pozitiv. Parte dintr-o rețea globală, Impact Hub Bucharest oferă un spațiu de lucru și colaborare în centrul Bucureștiului, o comunitate activă de peste 200 de membri, evenimente de învățare, networking și dezvoltare, programe de accelerare și dezvoltare a afacerilor cu impact social.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.