Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

„Professoria” de la Fundatia Dinu Patriciu si Fundatia CODECS

0

Profesorii merg la şcoală! Acesta este îndemnul programului “Professoria” dezvoltat de Fundaţia Dinu Patriciu şi Fundaţia CODECS pentru Leadership. Acest program presupune suport financiar pentru universităţile care dezvoltă programe de formare pentru viitoarele cadre didactice.
profesoria„Fundatia Dinu Patriciu si Fundatia CODECS pentru Leadership au lansat competia “Professoria”, un proiect care isi propune sa contribuie la o mai buna pregatire a viitoarelor cadre didactice din sistemul de educatie romanesc.

Noul proiect al Fundatiei pleaca de la premiza ca o problema majora a sistemului este calitatea pregatirii pedagogice a cadrelor didactice. De asemenea, pleaca de la constatarea ca viitorii profesori au la ora actuala prea putine oportunitati de formare profesionala.

De aceea, organizatorii invita acum universitatile sa introduca in oferta lor educationala pentru 2010 – 2011 programe de Master in Educatie.

Ei promit ca vor sprijini trei astfel de programe. Sprijinul consta intr-o finantare de 30.000 de euro pentru fiecare, asistenta logistica si pragatirea profesorilor care vor preda in cadrul lor.”

Mai multe informaţii pe site-ul responsabilitatesociala.ro
Informaţii complete despre acest program pe site-ul oficial professoria.ro

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.