Primii ochelari manufacturați din plastic reciclat din România

0

Susține REGLASS, prima pereche de ochelari românești din plastic reciclat!

Miercuri, 3 aprilie 2019, s-a dat startul campaniei de crowdfunding a proiectului Ireuse pe platforma Startarium România. După ce au câștigat ediția de anul trecut a competiției Social Impact Award România, o echipa de studenți, au dezvoltat REGLASS, primii ochelari manufacturați din plastic reciclat din România. Mai ales în contextul în care foarte mult plastic este aruncat după prima utilizare, scopul lor este să reutilizeze plasticul și să îl transforme în rame de ochelari de soare. Statisticile ne spun că, în România, reciclăm aproximativ 3% din totalul deșeurilor din plastic, restul ajungând în mediul înconjurător.

Pentru o pereche de rame din plastic reciclat este nevoie de aproximativ 25 de dopuri de PET -uri sau 15 pahare aruncate de tineri la festivaluri. Apoi, într-un atelier micuț, cu o mașinărie de injecție, matriță și pasiune, plasticul odată risipit ajunge să fie transformat în ochelarii de mâine.

Ochelarii REGLASS îmbină perfect sustenabilitatea și moda, pentru acei tineri care își doresc să contribuie la o societate mai responsabilă cu un plus de stil. Lentilele sunt achiziționate de la un producător din România și includ protecție UVA/UVB, strat de durificare, anti-reflexie și anti-zgârieturi.

Inițiativa Ireuse mă determină să fac ce îi sugerează și numele: să reutilizez. Ochelarii acestor tineri provoacă status quo al românului și demostrează că se poate face upcycle cu plasticul din mâna noastră. Great idea! Can’t wait to use REGLASS! – Ștefan Buciuc, founder Let’s do it Romania!”

Prin crowdfunding, puteți ajuta echipa Ireuse să își valideze conceptul și puteți plăti în avans pentru una sau mai multe perechi de ochelari, pe care le veți primi la finalul campaniei. Cu banii strânși, proiectul poate să își ducă până la capăt comenzile și să își continue activitatea, crescând la un alt nivel.

Pentru susținătorii campaniei, echipa Ireuse a pregătit și o serie de recompense, precum 2 perechi de ochelari de soare, fiecare cu lentile de culori diferite și șansa susținătorilor de a-și construi singuri perechea de ochelari preferată, într-un atelier în care pot învăța să folosească mașinăria modulară de injecție.

Cei care doresc să susțină acest proiect și să vadă o lume cu mai puțină risipă, o pot face pe platforma Startarium până pe 13 mai 2019. Mai multe detalii despre proiect sunt disponibile pe pagina de Facebook Ireuse Studio și pe contul de Instagram ireuse.studio.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.