Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Plantăm fapte bune în România a împădurit 27 de hectare cu peste 88.000 de puieți în 2017

0

Inițiativa națională de împădurire pe bază de voluntariat Plantăm fapte bune în România a contribuit, în 2017, la împădurirea a peste 27 de hectare din 11 județe din România. Cu sprijinul a 4.500 de voluntari, peste 88.000 de puieți au fost plantați, în numai 3 zile, pe terenuri aflate în proprietate publică și afectate de diverse procese de degradare.

Din 2011, când a pornit inițiativa Plantăm fapte bune în România, și până la finalul anului 2017, aproape 32.000 de voluntari au contribuit la plantarea și îngrijirea a 660.000 de puieți care au împădurit o suprafață totală de 207 hectare din 22 de județe din țară.

“Pentru Plantăm fapte bune în România, 2017 a însemnat o continuare a asumării responsabilității pentru toate activitățile desfășurate în trecut, pentru valorile în care credem cu privire la pădurile României și nu numai și mai ales pentru tot ceea ce ne dorim să construim în viitor. Misiunea noastră este să plantăm fapte bune pentru un viitor mai bun și, de aceea, vom continua să creștem și să protejăm păduri și în anii următori, pentru a putea oferi un dar prețios generațiilor viitoare”, a spus Marin Toma, președintele Asociației EcoAssist, reprezentantul legal al inițiativei Plantăm fapte bune în România.

Acțiunile desfășurate în 2017 au presupus atât inițierea de culturi forestiere noi, cât și completări și îngrijiri ale suprafețelor plantate în anii precedenți și participarea la evenimente sportive.  420 de voluntari au alergat anul trecut la Semimaratonul București și la Maratonul Internațional București sau au înotat la Swimathon București pentru a susține cauza Plantăm fapte bune în România. Fondurile strânse în cadrul evenimentelor au fost direcționate către extinderea Pădurii Sportivilor care a prins rădăcini în 2016, în județul Călărași.

1 din 5 puieți plantați în 2017 a fost în Pădurea JYSK, proiect inițiat în județul Dâmbovița cu susținerea retailerului danez de saltele, mobilier și decorațiuni interioare și care va continua și în acest an cu noi plantări. Tot în 2017, Daikin România a sprijinit plantarea a 13.000 de puieți, câte un copac pentru fiecare aparat de aer condiționat vândut în perioada 5 iunie – 15 septembrie 2017, ca parte a campaniei ”Plantăm Aer” desfășurată în parteneriat cu Plantăm fapte bune în România. Alături de JYSK și Daikin România, inițiativa a fost susținută în 2017 și de alte companii și parteneri strategici precum: Coca-Cola HBC Romania, Dedeman, FAN Courier şi Tibbett Logistics, iar partenerii instituționali au fost Romsilva, Jandarmeria Română şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor, Coaliția Natura 2000 și Federația Volum.

Nu în ultimul rând, Plantăm fapte bune în România a continuat în 2017 campania Green Endorsement, care are ca scop conștientizarea importanței implicării, ca voluntar, în acțiunile de protecția mediului, precum și încurajarea și recunoașterea celor care se implică în astfel de acțiuni. Voluntarii care au participat la acțiunile de împădurire au primit certificatul electronic Green Endorsement, care recunoaște oficial în CV voluntariatul realizat în cadrul inițiativei și îl transformă într-un plus la angajare la companiile partenere. Peste 2.000 de voluntari au primit în 2017 certificatul Green Endorsement, iar campania va continua și în următorii ani.

„Le mulțumim tuturor voluntarilor, partenerilor cu tradiție și celor alături de care în 2017 am deschis noi drumuri pentru tot ceea ce înseamnă protecția mediului în România. Poate că prin toate activitățile organizate în acești ani împreună cu voluntarii noștri nu am schimbat întreaga lume, însă în mod sigur ne-am schimbat pe noi înșine”, a spus Marin Toma, președintele Asociației EcoAssist, reprezentantul legal al inițiativei Plantăm fapte bune în România.

Raportul Plantăm fapte bune în România pentru anul 2017 este disponibil aici:

http://plantamfaptebune.ro/wp-content/uploads/2018/03/Raport-2017.pdf

Despre „Plantăm fapte bune în România”

Din 2011 și până în prezent, 31.869 voluntari au plantat și îngrijit 664.328 copăcei pe un total de 207  hectare de terenuri publice neproductive în 22 de județe din România. În 2013, inițiativa a primit Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale Principesa Margareta a României, iar de-a lungul anilor i s-au acordat nouă distincții din partea comunității. Reprezentantul legal al inițiativei este Asociaţia EcoAssist din București.

Despre autor

avatar

Înființată în 2008, EcoAssist are drept misiune generarea unei mișcări sociale în domeniul protecției mediului care implică, în primul rând, voluntarii. “Impactul proiectelor realizate prin EcoAssist a dus la mobilizarea unui număr mare de oamenii, iar eu am crezut întotdeauna că oamenii care petrec timp în folosul comunității sunt exact oamenii de care România are nevoie”, mărturisește Liana Buzea, fondator EcoAssist. “Plantăm fapte bune în România” este inițiativa națională de împădurire pe bază de voluntariat, aflată sub Înaltul Patronaj al Alteţei Sale Regale Principesa Margareta a României și începută de EcoAssist în 2011, Anul internațional al pădurilor și Anul European al voluntariatului. Misiunea inițiativei este aceea de a crește și proteja păduri. Din portofoliul EcoAssist, mai fac parte, alături de “Plantăm fapte bune în România” și ale proiecte. EcoAssist este inițiatorul și reprezentantul legal al primei ediții a "Let's Do It, Romania!" – mișcarea internațională de curățarea țării într-o singură zi, prin implicarea societății civile, a cetățenilor și a autorităților, “Salvați Spațiile Verzi”, campanile națională de advocacy și lobby pentru legislația spațiilor verzi sau “Broșura ECO”, ce a avut drept obiectiv promovarea ecologiei în București.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.