Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Kaufland dotează 50 de școli cu computere în cadrul programului “Dăm click pe România!”

0

Kaufland dotează 50 de școli cu computere în cadrul programului “Dăm click pe România!”

În 2018, Kaufland sărbătorește 50 de ani de existență pe piața internațională.  În România a ales să sărbătorească dotând 50 de școli cu computere necesare laboratoarelor IT, pentru că  tratatează cu seriozitate responsabilitatea pe care o are față de mediu și față de societate.

Din dorința  de a sprijini educația în comunitătile defavorizate, Kaufland s-a alăturat, în calitate de   partener principal, programului național de educație “Dăm click pe România!”, organizat de către Asociația Ateliere Fără Frontiere, care sărbătorește la rândul sau 10 ani de activitate.

„Educația reprezintă unul dintre pilonii cheie ai strategiei de CSR Kaufland România, cu un rol decisiv în dezvoltarea socială și economică sustenabilă pe termen lung.  Prin programul Dăm Click pe Romania le facilităm copiilor si tinerilor care provin din medii defavorizate accesul la tehnologie, informație, le oferim șansa unui viitor mai sigur.”(Anna Katharina Scheidereiter, CSR Manager, Kaufland Romania)

Câstigatorii au fost aleși după o evaluare riguroasă proiectelor primite de către o comisie formată din reprezentanți Kaufland, care au urmărit relevanță, impactul, fezabilitatea și sustenabilitatea propunerilor.

Calculatoarele ce urmează a fi donate au fost colectate de către Ateliere Fără Frontiere de la companii responsabile și recondiționate în atelierul de inserție reconect, de către persoane în dificultate aflate într-un parcurs de inserție.

În cei 10 ani de activitate, Ateliere Fără Frontiere a donat  peste 12 000 de calculatoare complete către  un număr de peste 2000 de școli, grădinite, biblioteci și muzee, asociații și instituții sociale, de care se bucură peste 380 000 de beneficiari, majoritatea copii și tineri.

Lista completă a castigătorilor acestei ediții poate fi accesată AICI. 

 

 Despre Kaufland

Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu peste 1250 de magazine în 7 tări și o rețea de 115 magazine în România. Programele de responsabilitate socială reprezintă o componentă cheie în strategia companiei și sunt desfăsurate în parteneriat cu asociații nonguvernamentale regionale sau naționale. Pentru mai multe informații vizitați www.kaufland.ro.

 Despre Ateliere Fără Frontiere

Ateliere Fără Frontiere este o asociație neguvernanmentală romanească infiintată în 2008 care vizează  inserția socială și profesională a persoanelor aflate în mare dificultate,  militând împotrivă excluziunii sociale  prin grijă fată de mediu și prin educație. Mai multe informații pe www.atelierefarafrontiere.ro

 

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.