Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Documentar de și despre George Michael, la DokStation

0

Viața și cariera apreciatului muzician britanic George Michael fac subiectul unui nou documentar, ce va fi prezentat în premieră națională, la București, la cea de-a treia ediție DokStation Music Documentary Film Festival (13-16 septembrie 2018).

 

George Michael: Freedom (Extended Director’s Cut) (2018; r: George Michael, David Austin) se concentrează asupra perioadei de formare din viața și cariera artistului laureat cu Grammy, culminând cu lansarea albumului său multi-premiat, Listen Without Prejudice Vol. 1, și cu celebrul proces intentat casei sale de discuri. Filmul explorează și latura personală a muzicianului, aducând în discuție moartea partenerului său, Anselmo Feleppa.

Filmat înaintea decesului prematur al artistului, documentarul este narat chiar de către George Michael, care a fost extrem de implicat în realizarea acestui proiect. Astfel, filmul conține secvențe în exclusivitate, din arhiva personală a muzicianului, dezvăluind transformarea acestuia într-unul din cei mai influenți artiști din toate timpurile, care s-a luptat singur pentru drepturile muzicienilor, încercând să schimbe regulile industriei muzicale.

Documentarul conține interviuri cu apropiații lui George Michael, celebrități și legende ale muzicii, precum Stevie Wonder, Elton John, Ricky Gervais, Mark Ronson, Liam Gallagher, Mary J. Blige, Jean Paul Gaultier, James Corden și Tony Bennett. În film mai apar și cele cinci supermodele din videoclipul Freedom ’90, regizat de David Fincher – Naomi Campbell, Christy Turlington, Cindy Crawford, Tatjana Patitz și Linda Evangelista – care se reunesc pentru prima dată pentru a vorbi despre experiențele din timpul filmărilor.

George Michael: Freedom (Extended Director’s Cut) este filmul în versiunea agreată de George Michael și va fi prezentat, anul acesta, la festivaluri de film din toată lumea, începând cu Documentary Edge Film Festival din Noua Zeelandă, în 13 mai.

Un alt titlu important la cea de-a treia ediție DokStation Music Documentary Film Festival este Hansa Studios: By The Wall 1976-90 (2018; r: Mike Christie) – povestea legendarului studio de înregistrări situat la câțiva metri de Zidul Berlinului, la granița fizică și metaforică dintre vest și est.

Aici, David Bowie a scris despre Zid în piesa „Heroes”, în timp ce Iggy Pop a înregistrat „Lust for Life” și a compus „The Passenger”, piesă ale cărei versuri sunt inspirate de călătoriile pe rutele berlineze U Bahn și S Bahn. Au urmat alți numeroși artiști internaționali de renume, printre care Depeche Mode, Nick Cave, Marillion și U2 – sesiunile de înregistrări pentru albumul „Achtung Baby” au reprezentat capitolul final al celor 20 de ani de existență Hansa Studios.

Din selecția de anul acesta a DokStation Music Documentary Film Festival mai fac parte Cassette: A Documentary Mixtape (2016; r: Zack Taylor, Georg Petzold) – un tribut adus casetei audio, un format revoluționar ce a schimbat relația ascultătorului cu muzica, cu mărturii de la Henry Rollins, Thurston Moore, Ian MacKaye, dar și de la trupe noi care încă lansează muzică pe casetă – și Desolation Center (2018; r: Stuart Swezey), o călătorie înapoi în anii ‘80, în perioada de glorie a punk-ului avangardist din Statele Unite, când Minutemen, Sonic Youth și Meat Puppets concertau la primul festival organizat în inima deșertului californian.

DokStation Music Documentary Film Festival, singurul festival de documentare muzicale din București, este conceput să atragă comunități largi din diverse sectoare ale capitalei, combinând două dintre cele mai populare arte – filmul și muzica – , prin proiecții de filme documentare muzicale și concerte live, în clădiri cu istorie și tradiție, dar și în spații neconvenționale.

Evenimentele din cadrul DokStation 2018 vor fi găzduite, ca și anul trecut, de Centrul Cultural „Mihai Eminescu”, Parcul Drumul Taberei, Control Club, Spațiul M60, DESCHIS Gastrobar și Apollo 111.

A treia ediție DokStation Music Documentary Film Festival este organizată Wearebasca și Asociația DokStation. Parteneri: Centrul Cultural European Sectorul 6 – Primăria Sectorului 6, Centrul Cultural „Mihai Eminescu”, Control Club, Apollo111, Spațiul M60, DESCHIS Gastrobar, CINEPUB.ro, Cărturești.

Web : www.dokstation.ro

Contact : pr@dokstation.ro

Facebook / YouTube / Instagram / Twitter

Aftermovie DokStation 2017: https://youtu.be/sDb1girrTwo

Trailers

George Michael: Freedom (Extended Director’s Cut): https://youtu.be/X5XGMpZXe9c

Cassette: A Documentary Mixtape: https://youtu.be/ER_buCVUFWY

Hansa Studios: By The Wall 1976-90: https://youtu.be/jijj9D9cZdw

Desolation Center: https://youtu.be/YtR03Cp-7xk

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.