Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Investitie de 12,5 milioane de euro la Campia Turzii intr-una dintre cele mai moderne fabrici de paine din Europa

0

Fabrica de panificație și patiserie pre-coaptă din Câmpia Turzii a investit 12,5 milioane de euro într-o nouă linie de producție și se menține în topul celor mai moderne și tehnologizate fabrici din Europa

Cea mai mare fabrică de panificație și patiserie pre-coaptă congelată din România, La Lorraine România, a investit la Câmpia Turzii 12,5 milioane de euro pentru instalarea unei noi linii de producție. Produsele făcute aici vor ajunge atât pe piața internă, cât și la export. În acest fel, fabrica din Câmpia Turzii se menține în topul celor mai moderne și tehnologizate fabrici de pe continent. Investiția atrage după sine crearea a zeci de noi locuri de muncă.

Dotări de ultimă generație

Cea de-a cincea linie de producție va fi dedicată pâinii de tip rustic de o calitate superioară, făcută cu ingrediente nutritive precum maiaua și semințele. Aceasta este aproape în totalitate automatizată, având o capacitate de producție de 160.000 de produse pe zi. Linia este dotată cu un dospitor cu aerosoli care ajută la o mai bună hidratare a aluatului, rezultatul fiind o pâine mai bine crescuta, o calitate superioară a miezului și a cojii, oferind astfel o prospețime îndelungată.

Camerele cu termoviziune ajută la identificarea formei și permite o crestare precisă și uniformă a tuturor produselor. Cea de-a cincea linie impresionează și prin existența a trei mixere de ultimă generație pentru frământarea aluatului, care imită mișcările frământatului cu mâna făcute de brutarii artizani. Sistemul de ambalare este tehnologizat, pregătirea cutiilor și etichetare făcându-se automat, viteza de ambalare fiind de două pâini pe secundă. Linia este deja funcțională, iar produsele făcute în fabrica din Câmpia Turzii vor ajunge atât pe piața internă, cât și la export în țări precum (Serbia, Bulgaria, Ungaria și Grecia).

60 de locuri de muncă până la sfârșitul anului 2020

Investiția de 12,5 milioane de euro din Câmpia Turzii a dus la crearea de noi locuri de muncă. Astfel, până la sfârșitul acestui an vor fi angajate 20 de persoane, urmând ca până la finalul anului viitor să mai fie angajați încă 40 de operatori. Fabrica de produse de panificație și patiserie pre-coaptă va avea nevoie de oameni cu un nivel de pregătire tehnică ridicat, precum și de proaspăt absolvenți ai școlilor profesionale sau a liceelor cu profil tehnic sau de tineri talentați care își doresc să învețe și să se dezvolte în echipa La Lorraine România,

Această investiție ne consolidează poziția de principal producător de panificație și patiserie pre-coaptă din România. Țara noastră a fost aleasă pentru poziționarea geografică și pentru că poate acoperi o piață largă în această regiune. Noi încercăm în mod constant să aflăm care sunt tendințele și nevoile pieței, iar această nouă linie răspunde dorințelor consumatorilor care vor produse proaspete, bogate nutrițional făcute cu maia și semințe care să aibă savoarea pâinii artizanale. Ne bucurăm că producem în România pâine și produse de panificație pre-coapte făcute după cele mai înalte standarde. Investițiile constante în modernizare și tehnologizare ne oferă o dovadă elocvență privind strategia companiei noastre, aceea de a ne menține la cel mai înalt nivel de calitate, atât în ceea ce privește produsele, cât și în privința condițiilor de lucru oferite angajaților. Evident, aceste investiții nu sunt mici, iar faptul că La Lorraine a ales sa le facă dovedește orientarea noastră către o creștere sustenabilă, cu o planificare pe termen lung.”, a spus Răzvan Boșomoiu, General Manager La Lorraine România.

Despre La Lorraine România

La Lorraine România este unul dintre principalii furnizori de produse pre-coapte de pe piața din România: în anul 2018, în fabrica din Câmpia Turzii s-au făcut 36.000 de tone de produse de panificație pre-coaptă congelată și produse de patiserie congelată. 30.000 de tone au ajuns pe piața internă, iar 6.000 de tone au ajuns la export. Toate produsele obținute în fabrica La Lorraine sunt realizate din făină și alte materii prime românești de cea mai bună calitate, fabrica fiind certificată cu cel mai înalt standard de management al calității și a siguranței produselor alimentare, IFS. Ca o recunoaștere a calității produselor, anul acesta La Lorraine România a devenit oficial furnizor al Casei Regale a României.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.