Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

In Romania exista caini care salveaza vieti. Si au nevoie de tine!

0

In Romania exista caini care salveaza vieti. In  Cluj Napoca activeaza una din putinele asociatii nonprofit din Romania care pregateste asemenea caini: Asociatia pentru Caini de Salvare Transilvania (CST). Munca ONG-urilor cu cainii utilitari in Romania inca are o aura de pionierat, prin urmare acest tip de activitate si organizatiile de profil au nevoie de sustinere, atat la nivel de imagine, cat si prin strangerea de fonduri.

RP

Organizatia a fost infiintata in 2011 la Cluj Napoca, dar unii membri au o vasta experienta in pregatirea cainilor de lucru. In CST activeaza 15 voluntari care se pregatesc impreuna cu cainii lor pentru participarea la misiuni reale de cautare si salvare de persoane disparute (in paduri, munti, dezastre naturale). De la infiintare, CST a participat la 8 astfel de misuni, iar in urma a 2 dintre ele persoanele cautate au fost gasite in viata. In toate aceste actiuni, precum si in procesul de pregatire, CST colaboreaza cu institutiile publice de urgenta (ISU, Salvamont), organizatii publice specializate in pregatirea cainilor de lucru (Centrul Chinologic al MAI din Sibiu) si cu alte organizatii de profil (SAR – Search & Reascue) din tara si strainatate (Austria – ORV si ORHB fiind printre cele mai bune organizatii de profil in Europa). Asociatia intreprinde si actiuni socio-educative prin organizarea in Cluj Napoca a unor evenimente indreptate mult inspre copii si tineri, menite sa popularizeze munca cu caini si sporturile canine.

logofinal

Cainii CST-ului calatoresc mult, asociatia avand protocoale de colaborare cu filiale ale ISU, ale Salvamontului sau altor organizatii implicate in misiuni de cautare si raspunde cererilor acestora oriunde in tara ar avea loc misiunea. De asemenea, ei calatoresc pentru stagiile de pregatire sau examenele internationale necesare atestarii. Una din dotarile care lipsesc asociatiei consta intr-o remorca speciala pentru transportul cainilor. Avantajele unei asemenea remorci sunt multiple: eficientizarea costurilor de transport, imbunatatirea timpilor de raspuns la misiuni, in general logistica mai buna (echipament misiuni depozitat in remorca, nu mai e necasara manevrarea unor custi mobile de transport, etc.) si, nu in ultimul rand, sporirea sigurantei si confortului cainilor.

Fiind un ONG tanar in Romania, CST functioneaza aproape exclusiv prin contributia membrilor, lucrand din ce in ce mai structurat pentru atragerea de fonduri din surse externe. Pentru achizitia unei asmenea remorci, asociatia a initiat un proiect de colectare de fonduri – sau, in limbaj de actualitate, crowd funding – pe platforma crestemidei.ro. A fost aleasa aceasta modalidate de fundraising deoarece schimba conceptul clasic de donatie, prin introducerea  recompenselor, astfel, fiecare sustinator al proiectului avand la randul sau de castigat. In plus, criterii importante pentru selectarea crestemidei.ro ca platforma a proiectului au fost si proiectele romanesti sustinute anterior, precum si motto-ul platformei: “comunitatea celor care cresc idei si schimba Romania in bine”.

Fondurile obtinute – 10000 RON –  vor fi folosite pentru achizitionarea unei remorci second-hand pentru transportul cainilor. Proiectul poate fi accesat la link-ul de mai jos.

http://crestemidei.ro/Ladrumcucainiidesalvare?locale=ro

Mai multe informatii despre CST puteti gasi pe pagina noastra facebook.com/CainiDeSalvareTransilvania sau pe site-ul asociatiei www.cainidesalvare.ro.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.