Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Clujenii au luat de la mall îmbrățișări gratis cu ocazia unui altfel de Halloween

0

Free Hugs for HUGoween. Clujenii au luat de la mall îmbrățișări gratis cu ocazia unui altfel de Halloween.

Tinerii  de la Asociatia Down Centrul Educațional “Raluca”, alături de colectivul  de voluntari ai asociației au oferit îmbrățișări gratis tuturor trecătorilor dintr-un centru comercial din Cluj-Napoca.

Luni și marți seara, în câteva ore, s-au oferit peste 2000 de îmbrățișări.

Fiecare persoană îmbrățișată a primit și o invitație la evenimentul HUGoween – SINDROMfie cartitabilă.

cristian gog

”Prin această acțiune a noastră ne-am dorit să aducem zâmbetul pe buzele clujenilor și, de asemenea, să îi aducem mai aproape de persoanele cu  Sindromul Down. Pentru oamenii cu această afecțiune este foarte natural să  îmbrățișeze și să  manifeste iubire pentru cei din jurul lor.” spune Eva Șimon directorul Asociației Down.

Dacă până acum am fost obișnuiți să asociem Halloween-ul cu monștrii și stări negative, poate prin aceste actiuni și prin petrecerea de HUGoween acest moment din an ne va face să fim mai apropiați unii de alții.

”Beneficiile îmbrățișărilor sunt multiple. În primul rând, îmbrățișările ne ajută să fim mai sănătoși: bătăile inimii și presiunea sângelui se stabilizează, nivelul hormonilor de stres scad și astfel ne relaxăm. În al doilea rând îmbrățișările sunt un remediu care ne ajută să fim mai fericiți datorită hormonului Oxitocină care se eliberează, să fim mai conectați cu oamenii din jurul nostru și să nu ne simțim singuri. Îmbrățișarea înseamnă de altfel și securitate, încredere, deschidere și nu are efecte adverse.” spune Iulia Lechințan, psihologul Asociației Down.

La sesiunile de îmbrățișări a participat și Cristian Gog, câștigătorul concursului Românii au talent. ”Îmbrățișările sunt importante pentru că ne dau o anume stare de spirit și ne eliberează de stresul care se adună peste zi și ne fac să ne simțim bine.” spune Cristian Gog.

La îmbrățișări a fost prezent și consilierul local Ovidiu Chifor. ”Este un eveniment inedit. Am văzut mulți oameni  bucurându-se de îmbrățișări.” declară acesta.

”Se spune că avem nevoie de minim opt îmbrățișări pe zi și noi sperăm că în seara aceasta și prin HUGoween-ul pe care îl organizăm să alimentăm cu îmbrățișări rezervoarele oamenilor pe un an întreg.” spune Victor Miron, voluntar în cadrul asociației.

Cei dornici să vadă cum e o petrecere de HUGoween sunt invitați vineri, 31 octombrie, de la 18:00 – 21:00, la Bastionul Croitorilor.

Aici se poate vedea videoul cu îmbrățișările gratis: https://vimeo.com/110382231

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 40 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat social, ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.