Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Domeniul Cantacuzino de la Florești și Conacul boieresc de la Ghergani își deschid porțile publicului larg, cu o serie de festivități alese, în perioada 31 mai – 2 iunie

0

În cadrul celei de-a doua ediții a Săptămânii europene a Caselor Istorice și cu ocazia Sezonului cultural franco-român,

Domeniul Cantacuzino de la Florești și Conacul boieresc de la Ghergani își deschid porțile publicului larg, cu o serie de festivități alese, în perioada 31 mai – 2 iunie

Domeniul Cantacuzino de la Florești și Conacul boieresc de la Ghergani, prin personalitatea de referință și moștenitoarea locurilor, Irina Bossy-Ghica, sunt gazda unor activități recreative, în aer liber, precum concursuri de călărie și competiţii ecvestre inedite, jocuri și prezentări cu ponei, cai și câini, alături de surpriza de a asista pentru prima dată la o serie de concerte organizate în fața măreței ruine a Palatului Cantacuzino, totul desfășurându-se în perioada 31 mai – 2 iunie, în incinta celor două locații.

Cele două domenii istorice își vor deschide porțile pentru public cu o serie de spectacole și evenimente culturale menite să pună în valoare două bijuterii ale patrimoniului național :

  • Karpatia Pony Show31 mai – 2 iunie, Domeniul Cantacuzino de la Florești;

  • Concert simfonic – Orchestra Musique en Seine – 31 mai, Domeniul Cantacuzino de la Florești;

  • Concert de jazz – Ploiesti Jazz Trio – 1 iunie, Domeniul Cantacuzino de la Florești;

Ambele concerte vor fi prezentate în parteneriat cu Filarmonica “Paul Constantinescu”, din Ploiești.

  • Concert simfonicOrchestra Musique en Seine – 1 iunie, Conacul boieresc de la Ghergani.

Programul sportiv al evenimentului Karpatia Pony Show 2019 va cuprinde trei competiții ecvestre cu ponei și cai:

  1. Concursul pentru Ponei, unde călăreţii vor participa cu ponei de diferite dimensiuni, rase şi vârste şi vor parcurge probe de dresaj, obstacole, si atelaj;

  2. Concursul Naţional de Probă Completă (CCN) pentru călăreţi novici şi pre-novici, care include spectaculoasa probă de cross-country, stagiu de pregătire pentru evenimentul internaţional Karpatia Horse Show ;

  3. Concursul de Working Equitation, o disciplină mai puţin cunoscută publicului din România, ce cuprinde demonstraţii de îndemânare și jocuri.

Activitățile sportive vor fi completate cu un impresionant show de acrobaţii călare, susţinut de sportivii Cross Country Farm, parade de ponei, demonstrații cu câini și alte atractii, toate menite sa creeze o atmosferă de neuitat.

Pe Domeniul Cantacuzino va fi amenajată o amplă zonă de activităţi în aer liber destinată familiilor cu copii, dar și adulților. Aici veti gasi spații de agrement cu ponei, cai si trăsuri, multiple ateliere creativ-educative pentru copii şi tineri, un Aventura-Parc inedit cu plimbări pe mountain-bike, tiroliană, tir cu arcul sau cu pusti cu aer comprimat, bungee și alte atracții.

Festivalul ecvestru va fi înnobilat anul acesta cu un element surpriză – un concert simfonic, cu invitați de seamă.

Aducând un aer parizian, Orchestra Musique en Seine își va bucura publicul cu acordurile din fața ruinelor Palatului Cantacuzino, conferind evenimentului o frumusețe muzicală aparte, eleganță și noblețe.

Concertul susținut la Florești se va desfășura în parteneriat cu Filarmonica “Paul Constantinescu” din Ploieșți, care va prezenta, sâmbătă 1 iunie, un concert de jazz al grupuluiPloiești Jazz Trio.

Ca o continuare firească a evenimentelor de la Florești, Domeniul de la Ghergani îi întâmpină pe amatorii de frumos, fiind gazda unui concert al Orchestrei Simfonice Musique en Seine, într-un spațiu boieresc, cu aer intelectual. Acordurile lui Enescu se vor împleti cu creațiile contemporane, tabloul unui eveniment cultural reușit fiind completat de frumusețea locurilor.

Grupul simfonic Musique en Seine, fondat în 2006, este alcătuit din tineri muzicieni, care aduc un suflu nou acestei zone muzicale. Artiștii se bucură de o experiență avansată în domeniu și cântă sub îndrumarea lui Rodrick Barillot, începând cu septembrie 2017, iar în luna mai se află invitați în România cu ocazia sezonului Franco-Român, care se desfășoară în ambele țări până la 15 iulie.

Originile franceze ale Micului Trianon au format o legătură specială cu membrii orchestrei, care s-au lăsat inspirați de frumusețile de pe plaiurile românești și au pregătit un program ce include opere de George Enescu – ale cărui carieră și destin sunt strâns legate de familia Cantacuzino – Berlioz, de la nașterea căruia se împlinesc 150 de ani, dar și creații contemporane, compuse special pentru această ocazie de către doi artiști, unul român și altul francez.

Evenimentele ce se desfășoară în perioada 31 mai – 2 iunie, marchează amplul proiect de reconsolidare al celor două domenii de patrimoniu, prin care Irina Bossy-Ghica își propune să aducă atmosfera boemă a unui conac încărcat de istorie, în secolul tehnologiei.

De succesul acestor proiecte ambițioase se ocupă membrii Fundației Domeniului Cantacuzino Florești, prin bunăvoința doamnei Irina Bossy-Ghica, care își dorește ca notorietatea evenimentelor să genereze o conștientizare a valorii Domeniilor Florești și Ghergani și o înclinare către sprijinul reconsolidării și dezvoltării acestor spații pentru generațiile viitoare.

Proiectul << Scena Micul Trianon>>, susținut de Fundația Cantacuzino, își propune să deschidă calea către un tip de experiențe artistice de calitate, într-un cadru cât se poate de adaptat culturii, atât formale cât și informale, în care dialogul cu publicul este menit să creeze o punte permanentă cu patrimoniul cultural și istoric românesc și universal, pentru care domeniul este o mărturie vie, în permanentă transformare.”

*

Contact:

Biletele și abonamentele pentru evenimente pot fi procurate în avans online pe bilete.ro

În zilele de desfășurare ale evenimentului bilete valabile pentru o singură zi se pot achiziționa de la punctele de acces de pe Domeniul Cantacuzino, Floreșți (Prahova).

*

Invitații video pentru evenimente:

Domeniul Cantacuzino de la Florești:

https://youtu.be/EZpd1m_2SBI

Domeniul Ghica de la Ghergani

https://youtu.be/nrlnseYOi2o

Detalii şi imagini de la ediţiile anterioare:

Pagina Web – Karpatia Horse Show

Facebook – Karpatia Pony Show

Instagram – Karpatia Pony Show

Youtube – Karpatia Pony Show

*

Detalii participanți:

Pagina Web – Musique en Seine

Facebook – Ploiești Jazz Trio

*

Detalii locații:

Domeniul Cantacuzino de la Florești

https://domeniulcantacuzino.ro/

Domeniul Ghica de la Ghergani

https://domeniul-ghica.ro/

Canal de Youtube Domeniul Cantacuzino de la Florești:

https://www.youtube.com/channel/UCKO0E6Ol2zU2dfwlnfkcxHg

Canal de Youtube Domeniul Ghica de la Ghergani:

https://www.youtube.com/channel/UCRh4g0wMlrXNWXmVgi9-03w

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.