Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

De azi, Festivalul Filmului European e online

0

De astăzi, puteți găsi online primele informații despre cea de a XX-a ediție a Festivalului Filmului European pe site-ul www.ffe.ro. Ediția aniversară FFE XX se va desfășura în perioada 5-29 mai 2016 în București, Baia Mare, Cluj-Napoca, Hunedoara, Tîrgu Mureș și Timișoara.

1

Am intrat în linie dreaptă cu pregătirile și vă putem împărtăși câteva dintre noutățile (și superlativele) actualei ediții:

• cel mai mare număr de filme dintre toate edițiile anterioare: 85
• cel mai mare număr de săli de proiecție în București: 8. Acestea sunt: Cinemateca Eforie, Cinema Elvire Popesco, Cinema Pro, Institutul Cultural Român, Spațiul Public European, Institutul Cervantes, Centrul Ceh, Institutul Italian de Cultură « Vito Grasso ». Partenerii tradiționali ai Festivalului, centrele și institutele culturale, s-au străduit să contribuie la atmosfera sărbătorească a unei ediții aniversare prin oferirea spațiilor lor pentru proiecții gratuite.
• cel mai mare număr de orașe în care FFE organizează proiecții : 6. În afară de București, Festivalul are în 2016 ediții la Baia Mare, Cluj-Napoca, Hunedoara, Timișoara și Tîrgu Mureș, ajungând astfel în premieră în Baia Mare și Cluj-Napoca.

Ambasadorul onorific al ediției aniversare este Anca Damian, care a avut generozitatea să ne propună o idee de promovare, și a realizat clipul FFE XX. Puteți găsi pe pagina de facebook câteva imagini în exclusivitate de la filmare. https://www.facebook.com/ffeRomania/

Printre celelalte noutăți menționăm secțiunea dedicată celor 10 prieteni speciali ai Festivalului ; ambasadorii onorifici ai ultimelor 10 ediții ale Festivalului, regizorii care ne-au oferit ideile spoturilor de promovare, regizate și produse de ei. Aflați detalii și puteți revedea clipurile în secțiunea « 10 prieteni » de pe www.ffe.ro.
Pentru că 2016 este anul Shakespeare (chiar în luna aprilie se împlinesc 400 de ani de la moartea Marelui Bard), am pregătit, împreună cu Consiliul Britanic din România, o secțiune specială, denumită « Shakespeare 400 ».
De asemenea, este un an în care muzica va avea un loc special. Veți afla mai multe în curând, dar pregătiți-vă să fiți suprinși!

FFE XX se va desfășura în perioada 5-29 mai 2016 în București și în cinci orașe din țară, astfel :

București 5-15 mai
Baia Mare 13-15 mai
Cluj-Napoca 20-22 mai
Tîrgu Mureș 20-22 mai
Hunedoara 27-29 mai
Timișoara 27-29 mai.

Festivalul Filmului European este organizat de Institutul Cultural Român, împreună cu Reprezentanţa Comisiei Europene în România, cu sprijinul ambasadelor şi centrelor culturale ale ţărilor europene, sub patronajul EUNIC București.

Organizatorii mulțumesc partenerilor pentru sprijinul oferit: Biroul de Informare al Parlamentului European în România (BIPE), Arhiva Națională de Filme, Uniunea Cineaștilor din România (UCIN), Programul CinED (realizat de Institutul Francez, Societatea Culturală NexT şi Asociaţia Culturală Macondo), Primăria Municipiului Baia Mare, Fundația Baia Mare 2021, Primăria Municipiului Cluj-Napoca, Asociația Cluj-Napoca 2021, Primăria Municipiului Hunedoara, Muzeul Castelul Corvinilor, Facultatea de Inginerie Hunedoara, Primăria Municipiului Tîrgu-Mureș, Asociația K’arte, Cinema ARTA – Tg Mureș, Primăria Municipiului Timișoara, Casa de Cultură a Municipiului Timișoara, Ambasada (proiect al Asociatiei CASA PLAI), Bucharest City App, Dilema Veche, Cinemagia, news.ro, eskape.ro, Observator Cultural, Suplimentul de cultură, Igloomedia, Kamikaze, LiterNet.ro, Româniapozitivă.ro, Agentiadecarte.ro, Zeppelin.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.