Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Civic Alert, premiul întâi la Mobile Awards România – cea mai bună aplicație (non brand)

0

Civic Alert a fost desemnată cea mai bună aplicație non brand în cadrul Galei Mobile Awards România, dupa numai 5 luni de la lansare.

unnamed

Aplicația este cea mai simplă cale de a transmite sesizări către autorități, disponibilă gratuit pe Google Play și în AppStore. 45,000 de români folosesc deja Civic Alert. Până acum au fost primite, procesate în call center și trimise autorităților peste 15,000 de alerte din toată țara, cele mai multe dintre ele despre parcări abuzive, gropi, gunoaie și mașini abandonate.

Adrian Stănescu, fondator Civic Alert: “Cred că tehnologia și toți cei care o folosesc pot îmbunătăți spațiul civic. Adică fiecare dintre noi, doar cu un telefon mobil și cu spirit civic, putem face gesturi simple pentru un oraș mai civilizat. Sunt bucuros să primesc acest premiu în numele echipei Civic Alert. Este o validare a unui proiect care a reușit încet încet să convingă tot mai mulți oameni că gestul lor nu e în zadar.”

Deja la a patra ediție, Gala Mobile Awards România oferă recunoaștere celor mai creative aplicații și website-uri mobile. Pe 14 aprilie au fost premiate proiecte înscrise în competiție și jurizate de specialiști din agenții și companii, în baza unor criterii precum originalitatea, designul sau interactivitatea.

Civic Alert este aplicația de mobil gratuită care sesizează autoritățile administrative despre problemele pe care cetățenii le semnalează în spațiul public prin trei pași simpli: fotografiere, geolocalizare pentru a înregistra adresa și selectarea categoriei în care se incadrează problema semnalată.

Civic Alert nu are culoare politică și nu este afiliată niciunei instituții publice. Este o inițiativă civică bazată pe tehnologie și crowdsourcing, apărută din dorință de a trăi într-un spațiu mai civilizat.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.