Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Ceremonia de deschidere Generația Tech Oradea i-a reunit pe cei care construiesc local mișcarea de digitalizare

0

Ceremonia de deschidere a programelor de specializare Generația Tech Oradea a avut loc marțea aceasta în compania celor care susțin local mișcarea de digitalizare a orașului. Tineri de 15-24 ani, participanți la program, reprezentanți ai municipalității și membrii ai mediului antreprenorial local interesat de digitalizare au salutat împreună începerea programului dezvoltat de Digital Nation.

Inițiativa este una în premieră în țara noastră, programul urmărind formarea unor noi generații de specialiști digitali care să răspundă nevoilor curente ale pieței forței de muncă. 450+ tineri orădeni au răspuns apelului Generația Tech, înscriindu-se la una din cele două specializări gratuite de 12 luni propuse de comunitate. Ce i-a atras pe tineri în număr așa mare? Formatul cu care vine Digital Nation, descris de cei de la Google.org ca un model de ”educație disruptivă”, este răspunsul. Programele Generația Tech le propun participanților un regim de învățare aplicată, în ritm accelerat, folosind instrumente online care le sunt deja familiare tinerilor nativi digitali. Dezvoltarea are loc pe platforme online, din fața calculatorului, unde participanții învăță direct aplicat, sub îndrumarea mentorilor din toată țara.

Metodologia Digital Nation folosește totodată și dinamica de grup și interacțiunile fizice, în vederea susținerii ritmului și a interesului în rândul celor înscriși. Participanții la program au, în paralel, acces și la meetups și evenimente în orașul de reședință, puncte de interacțiune dezvoltate pentru a da coeziune mișcării digitale și pentru a menține momentumul dezvoltării pe plan local.

Abordarea Digital Nation, de altfel, implică antrenarea tuturor actorilor locali în vederea construirii de impact și producerii de valoare pe plan local. Cele două specializării din primul an de program, Digital Skills și Learn to Code, au fost dezvoltate pornind de la nevoile actuale de specializare ale business-urilor locale, curricula comunității fiind adaptată continuu pentru a răspunde cererii de pe piață. Dincolo de mediul antreprenorial, Generația Tech beneficiază și de susținerea municipalității locale și a asociațiilor non-guvernamentale, care își alocă resursele în direcția inspirării tinerilor către un parcurs digital pentru viitor.

Proiectul Generația Tech este realizat cu susținerea Google.org și a Ministerului Educației Naționale. Orașele participante în primul an de program, 2019/2020, sunt Alba Iulia, Oradea și Piatra Neamț.

Digital Nation este o organizație care desfășoară programe naționale de digitalizare prin formare avansată și antreprenoriat.

În zona de formare, Digital Nation organizează programe online de 12 luni, în care participanții intră într-un parcurs de formare accelerată, au acces la mentori specialiști, la resurse teoretice și au ocazia dezvoltării de competențe în cadrul unei echipe pre-selectate. După programele de mentorat, absolvenții intră în Digital Incubator, unde creează prototipuri de tehnologie în startupuri sau intră în proiecte de cercetare.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.