Campania “30 Day Smoke Free Challenge”

0

Galantom.ro cu sprijinul Centrului de Consiliere pentru Renunțarea la Fumat lansează Campania “30 Day Smoke Free Challenge”

Un bine ”2 în 1”: lasă-te de fumat și susține o cauză caritabilă!

Galantom.ro cu sprijinul Centrului de Consiliere pentru Renunțarea la Fumat din cadrul Institutului de Pneumologie „Marius Nasta”, lansează campania “30 Day Smoke Free Challenge”. Adevărată provocare, “30 Day Smoke Free Challenge” propune fumătorilor o motivație puternică pentru a renunța la fumat: susținerea unei cauze caritabile.

30-day_560x360_site dedicat

Campania îmbină renunțarea la fumat cu ideea de fundraising individual voluntar, urmărind atât reducerea numărului de persoane care fumează în România, cât și creșterea nivelului de implicare socială a indivizilor și susținerea proiectelor organizațiilor nonprofit cu impact în comunitate.

Cum funcționează?

Fumătorii sunt invitați să renunțe la fumat timp de cel puțin 30 de zile pentru a susține o cauză caritabilă. Oricine dorește să accepte provocarea își alege o cauză caritabilă pe care vrea să o susțină și își face o pagină individuală de fundraiser pe platforma de fundraising online Galantom.ro.

Pagina de fundraising este personalizată cu o galerie foto, descrierea motivației fundraiserului și este legată de un modul de donații online pentru cauza pe care o susține. Astfel, cel care participă la campanie donează pe pagina sa, zilnic sau la sfârșitul celor 30 de zile, banii pe care i-ar fi cheltuit pe țigări. De asemenea, acesta promovează online și offline demersul său și îi încurajează pe cei din cercul lui social să susțină cu donații, la rândul lor, cauza caritabilă aleasă și efortul său.

Donațiile se fac simplu, rapid și în deplină siguranță prin plata online cu cardul direct pe pagina de fundraising de pe Galantom.ro.

Mai multe detalii pe site-ul dedicat campaniei: http://galantom.ro/SmokeFreeChallenge/

De ce să fii parte din campania “30 Day Smoke Free Challenge”

Toți fumătorii știu deja pe dinafară motivele pentru care fumatul este rău pentru organismul lor, dar și beneficiile pe care le au dacă se vor opri. Galantom.ro le oferă un motiv suplimentar, mai puternic poate decât toate celelalte: lăsându-se de fumat, vor ajuta și o cauză caritabilă în care cred, aducând o contribuție valoroasă la schimbarea în bine a comunității în care trăiesc.

Dacă la finalul celor 30 de zile vor continua să nu mai fumeze, vor avea de 5 ori mai multe șanse decât înainte să renunțe definitiv. Dacă nu doresc să continue, cel puțin au avut o cură de “fum-detox” și le-au arătat tuturor că, dacă vor să se oprească, o pot face.

Fumatul afectează calitatea vieții

În România, cele mai frecvente boli cauzate de fumat sunt cele cardiovasculare: infarct miocardic și accident vascular cerebral, boli care nu se soldează obligatoriu cu deces imediat. În schimb, afectarea calității vieții (de exemplu prin scăderea capacității de efort, afectarea vieții de cuplu, obligativitatea vizitelor lunare la medic pentru rețete compensate și control) este mereu prezentă. Renunțarea la fumat scade la jumătate riscul de boli cardiovasculare după doar 1 an!

Despre Galantom.ro

Galantom.ro este o platformă de fundraising online care ajută oamenii de bine să strângă fonduri pentru cauzele sociale în care cred. Galantom s-a născut la inițiativa unor tineri pasionați de programe sociale și IT care au ales să dezvolte proiecte generatoare de schimbare cu impact în societatea românească.

Din august 2013 Galantom a reușit să aducă împreună pe platformă peste 50 de organizații, 738 de fundraiseri voluntari și peste 6000 de donatori care au strâns peste 760.000 RON pentru proiecte cu impact în comunitate, în domeniul sănătății, educației, mediului, dezvoltării comunitare, încluziunii sociale și sportului.

Despre Programul Național Stop Fumat (www.stopfumat.eu)

Programul Național Stop Fumat (www.stopfumat.eu) este finanțat de Ministerul Sănătăţii şi susţinut cu ajutorul unei echipe de peste 40 de medici şi psihologi prezenţi în Bucureşti şi la nivel local în peste 30 de oraşe din România. Programul oferă persoanelor dependente de fumat un tratament complet (consiliere psihologică şi tratament medicamentos) conform recomandărilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Despre Tel Verde STOP FUMAT (0800878673)

Este o linie telefonică gratuită, apelabilă din orice rețea de telefonie, la care psihologi special pregătiți pentru asistența fumătorilor oferă informații și recomandări pentru depășirea perioadei de sevraj nicotinic.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 55 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are 20 de ani de experiență ca trainer, facilitator pentru peste 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat (inclusiv social), ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, time management, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.