Certificări internaționale cu tutori din Marea Britanie pentru profesioniștii de marketing din România

0

Certificări internaționale cu tutori din Marea  Britanie pentru profesioniștii de marketing din România și programe și cursuri noi.

Din martie 2015, profesioniștii de marketing  din Romania vor avea ocazia să se perfecționeze și în cadrul unor cursuri intensive  cu tutori din Marea Britanie. Institutul de Marketing și Oxford College of Marketing  își extind cursurile de pregătire pentru certificarile  Chartered Institute of Marketing (CIM) cu programe combinate de studiu la distanță și cursuri intensive de weekend. Cursurile de lungă durată implică până la doi ani  de studiu, participanții obținând la absolvirea acestora o certificare profesională internațională, extrem de utilă (și în multe locuri o cerință obligatorie) la angajarea sau avansarea în domeniu. Programa include module și teme foarte actuale: strategie digitală, managementul relațiilor cu clienții sau inovație.

 annajohnsonwithrosiephipps

Cui se adresează?

Programul se adresează profesioniștilor cu experiență în marketing, indiferent dacă au absolvit sau nu o facultate de marketing, care vor să se perfecționeze în domeniu. Cursurile sunt concentrate pe partea practică și insistă asupra aplicării noțiunilor de marketing în organizațiile în care lucrează cursanții.  În cadrul programului de pregătire, aceștia pot să-și pună la punct sau să aprofundeze teoria, mai ales dacă nu sunt absolvenți de marketing și au doar experiență practică. Evaluarea, însă, este concentrată pe aplicarea acestor noțiuni la locul de muncă și ține cont de modul în care cursanții pot identifica și dezvolta soluții de marketing viabile, care să rezolve probleme concrete de business. O mare parte din programul de pregătire constă în dezvoltarea unor proiecte aplicate de marketing pentru organizațiile în care aceștia lucrează.

Fiind vorba de o certificare internațională, cursurile și examenele sunt în limba engleză, ceea ce înseamnă ca participanții să poată scrie și vorbi la un  nivel avansat. Cursanții noștri sunt profesioniști care vor performanță și recunoaștere și care doresc cu adevărat să învețe mai mult și să fie la curent cu tot ce se schimbă  în domeniu. Nu sunt cursuri pentru „vânătorii de diplome” pentru că această certificare se obține doar dacă studiezi serios și iei toate examenele” – spune Oana Sav, coordonator al centrului de pregătire Oxford College of Marketing din Romania.

Toate materiile pe care le studiez au legătură cu ce fac la jobul actual. Este cu totul alt mod de a face educație.” – spune Andra Platon, care a studiat pentru Diploma în Marketing Profesional în varianta la distanță.

 “CIM-ul are o reputație atat de bună la nivel internațional și îl poți folosi oriunde te duci să lucrezi, pentru că standardul e ridicat: atât standardul de predare cât și standardul de testare.” – spune Irina George, absolventă a programului și care lucrează acum în Marea Britanie.

Cât durează programele de pregătire?

Un program de certificare durează între unul și doi ani, în funcție de timpul pe care și-l pot aloca cursanții pentru studiu, având flexibilitate în planificarea examenelor și a probelor de evaluare, pentru a putea îmbina cursurile cu activitatea profesională și viața de familie. Pentru a obține certificarea, cursanții trebuie să parcurgă trei module, două obligatorii și unul electiv. Dacă aleg să parcurgă un singur modul, programul durează doar șase luni de zile.

Pentru modulul electiv, cursanții pot opta între Digital Strategy și Driving Innovation, module lansate recent de Chartered Institute of Marketing (CIM), instituție care revizuiește frecvent programa pentru a ține pasul cu cerințele și nevoile angajatorilor

Care este procedura de admitere?

Admiterea constă în evaluarea experienței cursanților pentru a urma un curs la nivelul experienței și cunoștințelor lor teoretice. Prin parcurgerea unui test, se poate afla ușor nivelul de la care fiecare poate începe. Toți cei interesați pot obține informații referitoare la procedura de admitere, examinare, taxe și cursuri de la  Institutul de Marketing care organizează periodic seri deschise de prezentare a programelor de certificare la care participarea este gratuită, pe bază de rezervare. Următoarea seară deschisă are loc pe 15 ianuarie 2015.

Costul unui program variază între 1500 și 2500 de lire pentru un program de certificare, la care se adaugă taxele de examinare. Candidaţii pot solicita informaţii referitoare la procedurile de examinare ale CIM, taxe şi cursuri –  Institutului de Marketing, a cărui pagină oficială o puteţi accesa aici.

Între profesioniștii certificați internațional în România de către Chartered Institute of Marketing (CIM) se află nume cunoscute în domeniu precum Aneta Bogdan  (Brandient) sau Oltea Belciuganu (CEC).  Numărul de profesioniști certificați în marketing dar și în marketing digital a crescut constant în ultimii ani, ca și numărul  celor care au ales să lucreze în străinătate, bucurându-se de succes ca absolvenți ai acestor cursuri.

***
Chartered Institute of Marketing (CIM) este cea mai mare asociație a marketerilor din Europa, cu peste o sută de ani de existență. CIM trasează standardele profesionale în domeniu, dezvoltând și actualizând permanent programele de studiu  în funcție de dinamica  pieței muncii și de cerințele venite din partea angajatorilor.

Institutul de Marketing a fost creat în parteneriat cu Oxford College of Marketing și More Marketing Solutions pentru a oferi sprijin local în Romania tututor marketerilor interesați de performanță profesională la standarde internaționale prin calificări CIM (Chartered Institute of Marketing). Periodic, Institutul oferă acces la resurse de marketing dar și  webinare pe teme de interes din domeniu.  Cei  interesați pot găsi mai multe informatii pe site-ul dedicat, www.institutuldemarketing.ro dar si pe portalul de resurse Marketing Focus, www.marketingfocus.ro.

Linkuri utile:

Institutul de Marketing                     http://www.institutuldemarketing.ro/contact-2/

Oxford College of Marketing           http://www.oxfordcollegeofmarketing.com/about-us/

Chartered Institute of Marketing    http://www.cim.co.uk/Home.aspx.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 55 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are 20 de ani de experiență ca trainer, facilitator pentru peste 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat (inclusiv social), ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, time management, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.