Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

„Be ECO” – îndemnul unui nou proiect de eco-educație. Elevii din 20 de școli din București și județele limitrofe vor deveni mai responsabili față de mediu în cadrul proiectului.

0

In perioada 2 martie – 10 iunie, Asociația ECOTIC, ECOTIC BAT SRL si Centrul Carpato-Danubian de Geoecologie desfașoară concursul Be ECO în 20 de școli din București și din județele limitrofe. Scopul acestuia este de a informa si conștientiza elevii, profesorii, părinții, dar și publicul larg în vederea formării unor deprinderi eco-civice față de mediul înconjurător.

Cele 20 de unități de învățământ participante fac parte din programele Eco-Schools și LeAF Să învățăm despre pădure implementate de CCDG în România, în anul şcolar 2019 – 2020.

Proiectul se axează pe conștientizarea celor mici în ceea ce privește colectarea corectă a deșeurilor de baterii și acumulatori, becuri și neoane, incluzând și un concurs de colectare a acestor deșeuri. În acest sens, fiecare școală participantă va primi din partea organizatorilor un manual de protecție a mediului și din partea ECOTIC, recipienți de colectare separată. Primele trei școli care vor colecta cea mai mare cantitate de deșeuri de baterii și becuri și neoane raportată la numărul de elevi înscriși în competiție vor fi câștigătoare.

Totodată, creativitatea elevilor va fi pusă la încercare prin realizarea unor jurnale pe teme privind protecția mediului. În urma jurizării, cel mai creativ jurnal va primi un premiu special din partea organizatorilor.

Este un proiect care se adresează celei mai tinere generații, cei pe care ii considerăm motorul schimbării. Proiectul își dorește să îi educe pe cei mici în ceea ce privește colectarea separată a acestor tipuri de deșeuri în speranța că aceștia la rândul lor vor educa și comunitatea in care trăiesc” declară Diana Trifu, responsabil comunicare ECOTIC.

Pentru mai multe detalii, vă rugăm să consultați regulamentul competiției afișate pe site-urile www.ccdg.ro și www.ecotic.ro

Despre Centrul Carpato-Danubian de Geoecologie (CCDG) – organizaţie neguvernamentală care desfăşoară activităţi de educaţie, protecţie şi conservare a mediului înconjurător, la nivel local, regional şi naţional, membru cu drepturi depline al Fundaţiei de Educaţie pentru Mediul Înconjurător (FEE), unicul reprezentant al României în această organizaţie internaţională recunoscută de UNEP şi UNESCO – este Coordonatorul Naţional al programelor mondiale de educaţie pentru mediu ale FEE: Eco-Schools – “Eco-Şcoală”; YRE – “Tineri reporteri pentru mediul înconjurător”; LeAF – “Să învăţăm despre pădure; Blue Flag – “Steagul albastru”, Green Key – “Cheia Verde”.

Despre ECOTIC – ECOTIC este prima organizație a producătorilor și importatorilor de echipamente electrice și electronice (EEE) din România, fondată în anul 2006, care pune la dispoziție gratuit recipienți pentru colectarea separată a deșeurilor de echipamente electronice de mici dimensiuni și baterii, precum și preluarea gratuită a echipamentelor voluminoase de la sediul firmei sau de la domiciliu. Pentru mai multe detalii transmiteti un e-mail la logistica@ecotic.ro

Despre ECOTIC BAT SRL – este o organizatie înființată în anul 2011 în scopul gestionării deșeurilor de baterii și acumulatori în numele producătorilor de baterii și acumulatori. În plus, ECOTIC BAT SRL dezvoltă parteneriate eficiente și benefice cu operatori și autorități pentru tratarea, reciclarea și eliminarea prietenoasă cu mediul a acestui tip de deșeuri.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.