Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Romanian Design Week 2020 lanseaza KIDS LOVE DESIGN

0

#rdw2020 #RDW2020 #romaniandesignweek #TheInstitute #change #schimbare #kidslovedesign

In premiera, editia a opta a Romanian Design Week va include, anul acesta, si o sectiune special dezvoltata pentru copii, KIDS LOVE DESIGN. Aceasta va reuni o serie de activitati prin care cei mici, dar si parintii acestora, vor putea experimenta lumea designului si a arhitecturii: o expozitie loc de joaca, un targ de design, dar si tururi ghidate, ateliere si workshopuri.

Expozitia de design si ilustratie va fi amenajata la Mezanin (Palatul Universul, Str. Ion Brezoianu nr. 23-25), in perioada 16-24 mai. Dezvoltata sub forma unui loc de joaca si experimentare cu produse romanesti dedicate copiilor, va cuprinde de la jucarii, tobogane si leagane, la casute special gandite pentru a incuraja imaginatia si spiritul de aventura al copiilor. Cei mici se vor putea bucura astfel de un spatiu de joaca interactiv, iar parintii vor putea afla mai multe despre produsele si brandurile expuse, precum si despre designerii care le-au creat.

Printre designerii care au confirmat participarea pana in prezent se numara Andreea Nistorescu, Arbre design, designforkidz.com, Foldo, Jucarie la cutie, Leea toys, LURA, Atelierul Mari & Mici si mormi.

Designul expozitiei este realizat de Eliza Yokina, Senior Partner Architect Cumulus.

Alaturi de expozitia interactiva, KIDS LOVE DESIGN va include si un targ cu produse dedicate copiilor. Acesta va fi amenajat in spatiul AWE (Palatul Universul, Str. Ion Brezoianu nr. 23-25) in perioada 23-24 mai si va oferi vizitatorilor oportunitatea de a cumpara carti, obiecte vestimentare, accesorii si jucarii.

In programul KIDS LOVE DESIGN sunt incluse si o serie de ateliere, workshopuri si tururi special create pentru copii: un atelier de apicultura, organizat de Grupul de Initiativa Civica Cismigiu, ateliere de desen dadaist si origami, ateliere de design organizate de designforkidz.com, workshopuri de introducere in designul de obiect, precum si tururi ghidate sustinute de De-a arhitectura, dar si de Muzeul National de Arta al Romaniei sau un workshop despre reciclare organizat alaturi de MARE – Muzeul de Arta Recenta.

Programul complet al evenimentelor si detaliile privind inscrierea la ateliere si workshopuri vor fi anuntate in curand pe romaniandesignweek.ro.

Editia cu numarul opt a Romanian Design Week 2020, un proiect inspirat de UniCredit Bank, va cuprinde o serie de noi categorii de evenimente, precum: Professionals – bringing together the industries that build Romania, care aduna la un loc evenimentele dedicate profesionistilor in design, arhitectura sau moda, dar si proiectii de filme de specialitate si Noaptea Studiourilor de Arhitectura; Young Showcase – rising fashion stars of DIPLOMA 2019, expozitii capsula care prezinta lucrari ale tinerilor designeri vestimentari; Design Flags – International design exhibitions, expozitii care documenteaza evolutia designului din perspective culturale internationale; Kids Love Design – exhibitions. workshops. toys. for kids; un Design Market – design to sell si Design Go! – The network of design places in Bucharest, care va ingloba toate evenimentele conexe din Bucuresti asociate festivalului.

Romanian Design Week va avea loc in perioada 15-24 mai, la Bucuresti. Incepand cu anul 2020, RDW propune o noua arhitectura de festival si va aborda anual o tema diferita in jurul careia se va contura intregul eveniment. Astfel, festivalul de anul acesta va avea ca tema SCHIMBAREA.

Parteneri RDW 2020

Un proiect: The Institute

Prezentat de: UniCredit Bank

Partener strategic: Muzeul National de Arta al Romaniei

Parteneri media strategici: Rock FM, Radio Romania Cultural

Parteneri media: Arhitext, Blitz TV, Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti, Designist.ro, feeder.ro, Glamour, Igloo, IQads.ro, inspirationist.net, Modernism.ro, Molecule F, Munteanu, RFI Romania, Sapte Seri, V Fair, Zeppelin, Zile si Nopti.

Concept comunicare: Gavrila & Asociatii

Partener de monitorizare: mediaTRUST Romania

Un proiect al The Institute, Romanian Design Week s-a impus in cele sapte editii de pana acum ca fiind cel mai important festival multidisciplinar din Romania – o radiografie a stadiului actual de dezvoltare a designului si a industriilor creative: arhitectura, urbanism, design de interior, design grafic, ilustratie, design vestimentar, design de obiect sau a altor initiative sau proiecte care folosesc creativitatea ca principala resursa de dezvoltare. In fiecare an, Romanian Design Week traseaza o harta a evenimentelor si spatiilor ce promoveaza designul.

Incepand cu editia din 2020, RDW propune o noua arhitectura de festival si va aborda anual o tema diferita in jurul careia se va contura intregul eveniment.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.