Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Aproape 60% dintre angajații din serviciile rezidențiale au primit deja prima doză de vaccin

0

Aproape 60% dintre angajații din serviciile rezidențiale aflate în subordinea DGASPC-urilor, care au optat pentru vaccinare, au primit deja prima doză de vaccin

Autoritatea Națională pentru Drepturile Presoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții (ANDPDCA) a publicat pe site-ul andpdca.gov.ro situația vaccinărilor personalului și a beneficiarilor din serviciile rezidențiale aflate în subordinea DGASPC-urilor.

Situația va fi centralizată săptămânal de specialiștii din cadrul instituției și poate fi consultată aici.

Până în data de 18 ianuarie, 11.097 de angajați au optat pentru vaccinare.

Dintre aceștia, 6574 au primit cel puțin prima doza de vaccin, adică aproximativ 60%.

De asemenea, 15.320 de beneficiari ai serviciilor rezidențiale aflate în subordinea DGASPC-urilor au optat pentru vaccinare.

Până la data de 18 ianuarie, 3708 au primit deja cel puțin o doză de vaccin, adică aproximativ 24%.

Numărul cel mai mare de cereri, peste 2000, a venit din partea angajaților din regiunea Sud-Vest Oltenia. Tot aici este și cel mai mare număr de vaccinări: 1585. În regiunea Sud-Vest Oltenia se înregistrează și cel mai mare număr de beneficiari vaccinați: 962.

Județele cu cele mai multe opțiuni pentru vaccinare în rândul angajaților au fost Constanța (559), Botoșani (568) și Municipiul București (836). Referitor la opțiunile beneficiarilor, 741 de solicitări au venit din serviciile rezidențiale din București, 822 din Constanța și 1014 din Mureș.

***

Autoritatea Națională pentru Drepturile Presoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții (ANDPDCA) a primit recent un Certificat de Bună Practică din partea Agenției Naționale a Funcționarilor Publici în semn de apreciere a efortului depus pentru coordonarea gestionării pandemiei de COVID-19 la nivelul sistemului de protecție socială.

Instituția pe care o reprezentați a răspuns cu soluții eficiente provocărilor acestei crize. Acordarea acestui Certificat este expresia unei sincere aprecieri a efortului dumneavoastră și a colegilor din instituție, în această perioadă grea”, Violeta VIJULIE, președinte ANFP.

Încă de la începutul pandemiei, ANDPDCA a raportat periodic situația infectărilor din sistemul de asistență socială, a elaborat un Ghid privind Managementul și Prevenirea Răspândirii COVID-19, realizat inclusiv într-o variantă simplă și usor de înțeles pentru persoanele cu dizabilități. O parte a recomandărilor Autorității a fost preluată, prin sistemul Națiunilor Unite, pentru a fi implementată și în alte regiuni ale lumii.

Alexandra Bogdan

Consilier comunicare

0722566549

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.