Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Expoziția “Scriitori români în Primul Război Mondial” la București Mall – Vitan

0

Până în 7 februarie, clienţii București Mall – Vitan pot vizita o expoziţie inedită: “Scriitori români în Primul Război Mondial”. Aceasta a fost organizată în parteneriat cu Muzeul Literaturii Române şi poate fi văzută la etajul I al centrului comercial, zilnic, în intervalul 10.00 – 21.00. Expoziţia cuprinde pagini de corespondență, de jurnal, fragmente literare ale scriitorilor români, reproduceri ale unor lucrări de artă vizuală, precum și fotografii din perioada primei conflagrații mondiale.

Printre oamenii de cultură prezentaţi în ipostaze mai puţin cunoscute se numără Hortensia Papadat-Bengescu (soră de caritate la Crucea Roșie), Vasile Voiculescu (și-a asumat misiunea de medic pe front, îngrijind bolnavii și răniții, dovadă de mult curaj și spirit de sacrificiu), Camil Petrescu (ofițer în armata română, salvat de la moarte de basarabeanul Ion Buzdugan) şi Liviu Rebreanu (inspirat de experiența de pe front a fratelui său, Emil Rebreanu, scrie romanul „Pădurea spânzuraților)”. Panourile dedicate Crucii Roșii completează tabloul cu misiunea specială pe care și-au asumat-o femeile voluntare sub îndemnul Reginei Maria în timpul primei conflagrații mondiale.

Expoziția Scriitori români în Primul Război Mondial a fost găzduită anterior de Institutul Cultural Român din Viena, de Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” din Chișinău şi de Academia Bulgară de Științe (ABS).

Maratonul cumpărăturilor ia avânt

Pentru că Bucureşti Mall – Vitan a făcut o tradiţie din combinarea infotainment-ului cu shopping-ul, clienţii au parte acum şi de sezonul de reduceri, aflat în plin toi. Articole vestimentare călduroase și, bineînțeles, şic, accesorii în tendințe, jucării interactive sau produse de îngrijire, toate sunt prezente în București Mall – Vitan, chiar şi în varianta cu preţuri reduse de până la 80%.

Despre București Mall – Vitan

București Mall – Vitan este primul centru comercial modern din România, cu o istorie de peste 20 de ani. Încă de la lansare, el a redefinit experiențele urbane ale publicului și a deschis noi drumuri în materie de modă și entertainment. În prezent, mixul de branduri și de chiriaşi îşi menţine oferta inedită, iar București Mall – Vitan continuă să fie un trendsetter: Aici se găsesc în exclusivitate magazinele CALVIN KLEIN JEANS, MARC O’POLO, primul din România, dar şi restaurantul APERTO. Mai mult, magazinul MANGO din București Mall – Vitan este cel mai mare din România, cu colecții pentru femei, bărbați și copii, de la nou-născuți până la 14 ani. De asemenea, magazinul Douglas din centrul comercial este unul dintre cele mai mari din țară.

București Mall – Vitan sustine design-ul romnânesc prin proiectul Designers Boutique, adevăratul acasă pentru cei mai consacraţi designeri români – unicul proiect de acest gen din România.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.