Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Advent De Basm – drumul în povești până la Crăciun

0

Advent De Basm este un calendar care își propune să măsoare în povești drumul până la Crăciun. Este încercarea noastră, a scriitorilor pentru copii și adolescenți din Asociația De Basm, și a prietenilor noștri de a revărsa în această iarnă întunecată și grea, parcă mai apăsătoare decât cele de până acum, un strop de lumină și speranță. Acum calendarul vă așteaptă în fiecare seară de pe 1 până pe 24 decembrie, de la ora 19.00, pe pagina de Facebook De Basm.


Nu am avut camere de filmat profesioniste, nici studiouri luminoase, iar uneori, poate, și vocea ni s-a mai împiedicat. Pentru asta vă cerem îngăduință. Am avut, în schimb, gând bun, generozitate și imensă răbdare să ne înregistrăm și reînregistrăm cu telefoanele mobile în casele noastre. Mulțumim prietenilor noștri care ne-au sărit degrabă în ajutor și ni s-au alăturat, dăruindu-ne povești și parte din timpul lor! Suntem recunoscători că vă avem.

Desenat de ilustratoarea Oana Ispir (Mulțumim, Oana!), lasă să se întrevadă prințesele, vrăjitorii și dragonii care abia așteaptă să vă încânte. Sperăm, cu fiecare ușă deschisă a calendarului nostru, să aducem copiilor bucurie. Deși suntem despărțiți unii de alții, putem, iată, să ne adunăm în jurul unei povești.

Vom avea călăuze scriitori, actori, jurnaliști și, desigur, copii. Citesc povești Adina Rosetti, Adrian Șonka, Alex Moldovan, Alex Ștefănescu, Anca Irina Mureșan, Andreea Iatagan, Carmen Tiderle, Cătălina Olteanu, Claudia Groza, Cristina Andone, Cristina Beatrice Preda, Dan Coman, Iulia Iordan, Laura Grunberg, Lavinia Braniște, Marius Constantinescu, Radu Vancu, Sînziana Popescu, Simona Epure, TO Bobe, Victoria Pătrașcu și Yvonne Hergane.

Vom putea, închizând pentru câteva minute ochii și deschizându-ne inimile și mințile, să călătorim acolo unde nici cu gândul nu gândim. Și, cu fiecare zi trecută și ușă deschisă, lumina va deveni mai mare, iar iarna din suflete va fi învinsă. Aveți încredere în povești! Știți doar că acolo toate sunt cu putință. #noifacempovesti.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.