Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

‘’Ora de Educație Rutieră’’ – prima inițiativă educațională de acest gen desfășurată în grădinițele din Capitală.

0

România este cea mai nesigură țară din UE în ceea ce privește circulația rutieră

‘’Ora de Educație Rutieră’’ – prima inițiativă educațională de acest gen desfășurată în grădinițele din Capitală.

Asociația EDIT continuă proiectul ,,Ora de Educație Rutieră”, inițiativă parte a Programului Național ,,România în Siguranță” început în toamna anului 2019. Ajuns la a VII-a ediție, proiectul ,,Ora de Educație Rutieră” s-a desfășurat în perioada Octombrie – Noiembrie 2020, în zece grădinițe din Sectorul 3 al Capitalei.

Cursurile practice au o durată de 50 de minute și se desfășoară online, sunt concepute astfel încât să-i antreneze pe copii să participe activ şi vor fi susţinute de echipe formate din psihologi și polițiști, în zece grădinițe implicate în proiect. Cursurile vor fi susținute online, cu implicarea cadrelor didactice, iar fiecare copil și cadru didactic va primi un kit de educație rutieră.

Conform Raportului Comisiei Europene despre statisticile privind siguranța rutieră pentru
anul 2019, publicat la data de 11 iunie 2020, România se situează pe ultimul loc al clasamentului.
Astfel,
România este cea mai nesigură țară în ceea ce privește siguranța rutieră cu 96 de decese la milionul de locuitori, cifră ce reprezintă aproape dublul mediei UE, care este de 51 de decese la milionul de locuitori. Mai mult, aceste cifre ridicate au impact și la nivel financiar, costurile sociale estimate ale accidentelor de circulație din România, conform Autorității Rutiere Române, fiind în jurul valorii de 1.082.964,44 euro/deces și 168.569,09 euro/accident grav.

‘’Implementăm încă din anul 2016 cel mai structurat proiect de educație rutieră intitulat ”Ora de Educație Rutieră”. Mă bucură faptul că Asociaţia pentru Educație, Dezvoltare și Implicarea Tineretului – EDIT este organizația nonguvernamentală care de-a lungul anilor a reușit să aibă un cuvânt important de spus în ceea ce privește siguranța rutieră. Datorită implicării echipelor noastre în această direcție, am ajuns la peste 100.000 de beneficiari în toată țara’’, a spus Liviu Zorilă, manager de proiect.

Grădinițele implicate în proiect sunt: Grădinița nr. 24, Grădinița nr. 255, Grădinița nr. 68, Grădinița nr. 84, Grădinița nr. 86, Grădinița nr. 196, Grădinița nr. 154, Grădinița nr. 191, Grădinița nr. 160, Grădinița nr. 231.

Proiectul ,,Ora de Educație Rutieră la Grădiniță” este un proiect al Asociației EDIT, finanțat de Primăria Sectorului 3 cu fonduri nerambursabile de la bugetul local, proiect în parteneriat cu Poliția Română, Inspectoratul Școlar al Municipiului București și Ministerul Educației și Cercetării.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.