Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

400 de calculatoare reconditionate oferite ONG-urilor romanesti

3

Asociatia non profit Ateliere Fara Frontiere lanseaza a doua editie 2010 a programului national de donatii de echipamente reconditionate ASSOCLIC.

Prin acest apel oferim posibilitatea ONG-urilor romanesti sa fie dotate pentru proiectele pe care le dezvolta cu 400 de pachete informatice reconditionate in cadrul Ateliere Fara Frontiere. Primul pas consta din completarea  unui dosar de candidatura care cuprinde o descriere a proiectului pentru derularea caruia au nevoie de material informatic, tinand cont de tematica progamului. Pentru toate dosarele care respecta criteriile de eligibilitate urmeaza etapa de evaluare de un juriu format din partenerii de proiect urmand ca proiectele selectionate sa fie premiate cu echipamente reconditionate.

400 de echipamente oferite drept premii constau din seturi de: unitate centrala (caracteristici minime indeplinite: procesor Pentium IV 1600-2200Mhz sau echivalent; RAM 512MB SDRAM; HDD 20GB IDE; CDROM IDE; placa video integrata sau max 16MB) monitor tip CRT 17’, mouse, tastatura, cabluri de alimentare, cu pachet software instalat- Windows XP Proffesional, Microsoft Office 2007 Plus (pentru ONGuri).

Tematica ASSOCLIC:
Proiecte de educatie si formare prin acces la IT&C si internet, care contribuie la dezvoltarea comunitatilor locale. Vor fi selectate cu prioritate proiectele care se adreseaza unui public in dificultate, vulnerabil, din zone defavorizate economic (zone rurale, cu rata de somaj mare, comunitati sarace).

Criterii de eligibilitate:
·    Solicitantii trebuie sa fie asociatii non profit, scoli si centre de plasament; e necesar sa se faca dovada personalitatii juridice fara scop patrimonial si a inscrierii la Registrul national al asociatiilor si fundatiilor, respectiv act oficial infiintare persoana juridica;
·    Completarea dosarului de candidatura; prezentarea unui proiect viabil, care este bine integrat in actiunile structurii si care are un sens in cadrul comunitatii unde actioneaza; inscrierea proiectului in tematica propusa pentru etapa curenta ASSOCLIC;
·    Preluarea sarcinilor de transport pentru echipamentele acordate ca premiu de la sediul Ateliere Fara Frontiere din Bucuresti la sediul asociatiei beneficiare;
·    Colaborarea cu Ateliere Fara Frontiere in sensul monitorizarii activitatilor derulate cu ajutorul calculatoarelor primite: verificarea de donator, prin diverse modalitati, a utilizarii acestora in scopul descris in propunerea de proiect.

Calendar proiect:


30 septembrie: Lansare apel
22 octombrie:
Termen limita de primire a dosarelor
22 octombrie-16 noiembrie: Evaluarea dosarelor
16 noiembrie: Intrunirea comisiei de jurizare
18 noiembrie: Anuntarea rezultatelor
25 noiembrie:
Ceremonie de premiere
25 noiembrie-17 decembrie: Perioada de preluare a echipamentelor de la sediul Ateliere Fara Frontiere

ASSOCLIC 2010 a fost realizat cu sprijinul si contributia partenerilor de program:

Asteptam dosarele de candidatura pana pe data de 22 octombrie, ora 17.00, pe adresa de e-mail: assoclic@atelierefarafrontiere.ro sau prin posta la adresa: Bd. Basarabia, nr. 256, sector 3, Bucuresti. Pentru informatii suplimentare va rugam sa ne contactati la nr. de telefon: 031 425 90 10 sau la adresa de e-mail mentionata anterior.

Site-ul proiectului ASSOCLIC ROMANIA http://romania.assoclic.org/ a fost lansat ca suport de comunicare cu candidatii – asociatiile beneficiare. De aici se poate descarca dosarul de candidatura, se pot gasi informatii suplimentare despre proiect, si veti putea urmari etapele acestuia si noile anunturi.

Ateliere Fara Frontiere este o asociatie romana non profit a carei misiune este integrarea socio-profesionala a persoanelor in dificultate printr-un atelier care le propune o activitate economica si solidara. In atelierul de insertiune socio-profesionala din Romania asociatia se ocupa de recuperarea si repararea materialelor informatice, activitate derulata de salariati in insertiune, aflati in situatie de excluziune. Materialele reconditionate raspund unor criterii foarte stricte de calitate si o parte din ele sunt destinate, prin intermediul proiectului ASSOCLIC, ONG-urilor din Romania, care dezvolta proiecte cu vocatie sociala.

Parteneri financiari : GDF Suez Energy Romania, Fondation Societe Generale, Fondation Air Liquide, Fondation Blancmesnil.
Parteneri operationali : Microsoft, TechSoup, Ecotic
Cu sprijinul : Stiri ONG, McCann PR, Fundatia EOS, Fundatia CIVITAS, ARC, Centras.

Asocierea pentru solidaritate digitala, un click pentru o noua sansa

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

3 comentarii

  1. avatar

    salutam aceasta initiativa pt sprijinirea ONG-urilor locale. Initiativele locale chiar au nevoie de sustienere pt a se transforma din proiecte pe hartie in evenimente reale.

    Felicitari!

  2. Pingback: Calculatoare pentru ONG-urilor romanesti | Lume Buna

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.