Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Un nou sezon de dezvoltare personala pentru liceeni: Grow 1.2 isi deschide portile!

0

Grow – proiectul inovativ cu expunere internationala ce isi propune sa dezvolte experiente de dezvoltare a caracterelor tinerilor liceeni din Romania – se pregateste de inchiderea primului ciclu complet de educatie non-formala complementara pentru liceeni. In perioada 1 noiembrie-15 decembrie 2010, in 11 orase din intreaga tara va avea loc Grow 1.2. Liceenii din anii terminali sunt asteptati sa se inscrie la cursuri in perioada 1-24 octombrie pe website-ul oficial al proiectului: www.growedu.ro.

Inceputul lunii octombrie marcheaza startul campaniei de promovare Grow 1.2. „A world at your choice” ce urmareste pregatirea elevilor pentru o noua etapa, terminarea liceului, si primii pasi catre maturitate.  Sub sloganul „Step up your choices” elevii care vor sustine examenul de Bacalaureat anul acesta sunt provocati sa-si depaseasca zona de confort a mediului familiar oferit de scoala si sa porneasca intr-o aventura extraordinara de autocunoastere si dezvoltare alaturi de studenti internationali voluntari, facilitatorii atelierelor din cadrul Grow 1.2 prin care vor explora ce posibilitati ii asteapta si care este calea care li se potriveste.

Grow, programul educational inovativ de lunga durata, desfasurat in perioada 2010-2015 isi propune printr-un  pachet educativ si de consiliere complementar educatiei formale sa pregateasca tineri increzatori, cu o
buna cunoastere a slabiciunilor si a punctelor tari pe care le au si care actioneaza responsabil in luarea
deciziilor profesionale si personale. Programul Grow vrea sa devina prima optiune a elevilor de liceu in alegerea unui program de educatie inovativa prin care sa aiba acces la o dezvoltare a aptitudinilor, atitudinilor si la descoperirea valorilor personale.

In ultima etapa de dezvoltare specifica acestui program, Grow 1.2, participantii vor avea oportunitatea de a descoperi: – ce parcurs vocational li se potriveste
– varietatea de oportunitati de cariera
– cum sa-si exprime intr-un mod profesionist propria identitate
– ce inseamna sa fii antreprenor
– care le sunt valorile personale si cum le determina alegerile in viata
– cum sa-si seteze obiective pentru succesul personal si profesional
– cum sa-si organizeze mai bine timpul

In cadrul Grow 1.2 pot participa elevi din 11 orase precum Brasov, Bucuresti, Cluj, Constanta, Iasi, Oradea, Pitesti, Targu-Mures, Sibiu, Suceava si Timisoara.

Grow 1.0&1.1, precendentul de succes al acestei editii, dedicat elevilor de clasa a 10-a si a 11-a ce a avut loc in 2 serii in perioada 26 iulie-3 septembrie 2010 a adunat peste 450 de elevi participanti din peste 15 orase, alaturi de 37 de studenti internationali pasionati de training care au venit special in Romania pentru a le oferi suportul si o perspectiva internationala elevilor participanti: „Lumea din exterior nu isi va putea nici macar inchipui cum 2 saptamani de vara iti pot influenta modul de a gandi si mai ales de a alege ce e potrivit pentru tine si pentru cei din jurul tau. Toate astea cu putina magie din partea unor oameni deosebiti, veniti de la mii de km distanta, pentru a ne invata sa ne redescoperim, sa apreciem absolut tot ce avem.[…] Nimic din ce a fost la Grow nu vom uita pentru ca indiferent cat de sus vom ajunge, intotdeauna trebuie sa stii de unde ai pornit.” (Madalina Popinciuc, clasa a 10-a, participant la Grow1.0&1.1,)

Elena Yasen, parinte al unui participant din editia Grow 1.0&1.1, a declarat: “In paralel cu formarea tinerilor in scoli, Grow aduce elevilor schimbari esentiale cu privire la cunoasterea si increderea de sine. Cu siguranta aceasta experienta este primul pas pentru ca tinerii nostri sa aiba aspiratii si viziuni pline de incredere spre un viitor mult mai bun.”
În Timișoara, ediţia din această toamnă a proiectului Grow 1.2 se adresează elevilor claselor a XII-a din nouă licee timişorene, care doresc să își dezvolte abilitățile și să își lărgească aria de cunoștințe. Dintre liceele partenere putem menționa: “ Colegiul Național Bănățean”, Liceul Teoretic “William Shakespeare”, Colegiul Național de Artă “Ion Vidu”, Liceul Teoretic “Jean Luis Calderon”, Liceul “Grigore Moisil”, Liceul Teoretic “Nikolaus Lenau”, Liceul “Emanuil Ungureanu”, Colegiul Național “C.D. Loga” și “Colegiul Economic”. Programul de lucru se desfăşoară sub forma unor traininguri în limba engleză, susținute de patru tineri din afara țării pe următoarele teme: Oportunități în carieră, Antreprenoriat, Branding personal, Valori personale, Setarea obiectivelor, Managementul timpului. Trainingurile vor dura şase săptămâni, începând cu data de 1 noiembrie şi vor consta în sesiuni de două ore care vor avea loc de două ori pe săptămână.

Grow a dat startul înscrierilor pentru ediţia 1.2 pe site-ul www.growedu.ro, iar elevii din Timisoara care doresc să participe la cel mai original proiect al toamnei care vine în completarea programei școlare trebuie să completeze formularul de aplicare până pe data de 24 octombrie.

Programul Grow se bucura de suportul partenerilor Fundatia Dinu Patriciu care sprijina si promoveaza educatia in toate formele ei si al ECDL, Qual Media si Antalis. De asemenea printre partenerii Grow 1.0&1.1 s-au numarat: Diverta, BIC si P&G. Partenerii media care sustin proiectul sunt: Kiss FM, Prima TV,  Zile si Nopti, SPM Indoor Media si Calificativ.ro.

Pentru mai multe informatii despre programul Grow este disponibil site-ul oficial www.growedu.ro.

AIESEC reprezinta cea mai mare organizatie de tineri la nivel international, fiind prezenta in peste 107 tari si teritorii si avand o istorie de 62 de ani in dezvoltarea personala si profesionala a tinerilor. Organizatia ofera tinerilor o experienta de dezvoltare inedita bazata pe 7700 de oportunitati de leadership, 5500 de posibilitati de exchange, 470 de conferinte anuale, platforme virtuale si activitati de invatare in cadrul unui mediu international. Prezenta AIESEC in Romania s-a facut remarcata timp de 21 ani, extinzandu-se intr-un numar de 13 orase.

Scoala de Valori este o organizatie non-guvernamentala moderna ce are ca viziune dezvoltarea unei societati bazate pe valori prin educatie inovativa. Punem sub semnul intrebarii granitele educatiei traditionale si cream oportunitatea persoanelor de a accesa informatii de valoare, experiente de formare a caracterului, de a interactiona cu modele pozitive si de a avea parte de expunere internationala, cu scopul de a creste responsabilitatea personala si controlul fiecaruia asupra alegerilor personale.

Despre autor

avatar

AIESEC este cea mai mare organizație internațională, condusă de către studenți sau proaspăt absolvenți ai unei instituții de învățământ superior. Avem ca scop dezvoltarea abilităților de leadership ale tinerilor, pentru ca ei să aducă un plus de valoare în societate. În momentul de față, AIESEC este prezent în peste 124 țări și teritorii.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.