Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

39 de studenti internationali se pregatesc pentru GROW

0

GROW, programul educational inovativ pentru liceeni desfasurat in perioada 2010-2015, organizat  de AIESEC si Scoala de Valori cu sprijinul Fundatiei Dinu Patriciu, sustine la Predeal Conferinta Train the Trainers.

Pentru editia GROW 1.0 &1.1 adresata exclusiv liceenilor aflati in clasele a X-a si a XI-a, 39 de tineri internationali din 12 tari : Brazilia, Islanda, Noua Zeelanda, Ungaria, Georgia, Ucraina, Rusia, Turcia, Estonia, Bulgaria si Polonia se pregatesc in cadrul conferintei Train The Trainers ce are loc la Predeal, saptamana aceasta.
Studentii straini vor fi traineri in cele 12 orase din Romania in care are loc programul Grow: Brasov, Bucuresti, Cluj, Constanta, Iasi, Oradea, Ploiesti, Pitesti, Targu-Mures, Sibiu, Suceava si Timisoara in care programul Grow se va desfasoara, in perioada 26 iulie – 3 septembrie.

In cadrul conferintei, tinerii internationali vor invata cum sa adopte o atitudine constructiva si isi vor dezvolta proactivitatea, abilitatile de management de proiect, eficienta personala, abilitatile de prezentare in public prin simulari si ateliere practice. Toate aceste teme impreuna cu descoperirea si intelegerea valori personale si a valori culturale romane for fi si temele activitatilor de care se vor bucura cei peste 750 de elevi participanti la program din intreaga tara. Pregatirea va fi realizata de traineri cu experienta precum Stefan Palarie si Armina Cerbu din Scoala de Valori, Marius Blajut alumnus AIESEC si Reka Ujfalvi din AIESEC Romania.

AIESEC si Scoala de Valori si-au propus ca prin conferinta Train The Trainers sa asigure omogenitatea si consecventa abordarii programului GROW indiferent de oras sau grupa de participanti si reprezinta un moment cheie in organizarea unuia din cele mai mari programe de dezvoltare non-formala adresat elevilor de liceu.

„M-am alaturat programului Grow pentru ca imi doresc sa aiba un impact in viitorul nostru. Traim cu totii in aceeasi lume si este nevoie sa participam facand totul pentru a imbunatati evolutia acestei lumi. Cred ca multumita acestui program, noi putem face viitorul mai bun. ” a motivat implicarea sa in acest proiect Paulina Nowicka, student in Polonia.
„Cred ca tinerii liceeni simt o nevoie acuta in a invata ca a face diferenta este un lucru foarte ok. Nu este nevoie ca noi toti sa aratam, gandim si sa actionam la fel pentru a fi acceptati. Constientizarea ca fiecare poate oferi diferite lucruri face ca aceasta lume sa devina un loc mult mai interesant de trait, invatand unii de la ceilalti. » crede Sariah Parahi din Noua Zeelanda, despre nevoile pe care tinerii le au in zilele noastre.
„Acum, multi tineri par sa aiba o problema cu stima lor de sine. Din pacate, ei nu sunt foarte increzatori cu ceea ce pot fi. Rolul nostru, al trainerilor, este sa le aratam ca oricine poate avea succes. Noi ne-am propus sa-i ajutam pe acesti tineri sa devina mult mai constienti de posibilitatile de care ei dispun si cum pot sa-si foloseasca calitatile pe care le au pentru a se implica mai mult in schimbarea mediului lor. ” crede Katarzyna Kowalska din Polonia despre impactul pe care isi doreste sa-l aibe asupra elevilor participanti.
Programul Grow se desfasoara cu sprijinul partenerilor Fundatia Dinu Patriciu care sprijina si promoveaza educatia in toate formele ei si al Antalis si Qual Media. De asemenea se bucura de sprijinul : Diverta, ECDL, BIC, P&G, One Fm, Zile si Nopti, SPM Indoor Media, Media Image si Calificativ.ro.
Scoala de Valori este o organizatie non-guvernamentala moderna ce are ca viziune dezvoltarea unei societati bazate pe valori prin educatie inovativa.
Punem sub semnul intrebarii granitele educatiei traditionale si cream oportunitatea persoanelor de a accesa informatii de valoare, experiente de formare a caracterului, de a interactiona cu modele pozitive si de a avea parte de expunere international, cu scopul de a creste responsabilitatea personala si controlul fiecaruia asupra alegerilor personale.

AIESEC este cea mai mare organizatie de tineri la nivel international, reunind 40000 de membri din peste 100 de tari si teritorii. AIESEC reprezinta o platforma dedicata descoperirii si explorarii potentialului de lideri al tinerilor în vederea transformarii acestora în agenti de schimbare ai lumii de mâine.

Pentru mai multe detalii va rugam sa accesati www.growedu.ro

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.