Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Ziua Internațională a toaletei: Primele toalete au fost fabricate acum 4.000 de ani. Cu toate acestea, 946 milioane de oameni își fac încă nevoile în natură

0

19 noiembrie, Ziua Internațională a toaletei
Primele toalete au fost fabricate acum 4.000 de ani. Cu toate acestea, 946 milioane de oameni își fac încă nevoile în natură.

 • Ca parte a Zilei Internaționale a Toaletei, We Are Water Foundation atrage atenția asupra problemelor cauzate de lipsa accesului la serviciile de salubritate de bază și igienă
 • Fundația implementează diverse acțiuni care cresc nivelul de conștientizare și proiecte în colaborare cu alte organizații pentru a atenua efectele negative ale acestei probleme.
Carla 027

Carla 027

București, noiembrie 2016 – Ziua Internațională a Toaletei este sărbătorită pe 19 noiembrie. Fundația We are Water, din cadrul grupului Roca, conștientă de situația care afectează milioane de oameni din întreaga lume, atrage atenția asupra problemei actuale legate de salubritate și igienă.

Primele toalete au fost create cu 4.000 de ani în urmă, cu toate acestea, 946 milioane de oameni încă își fac nevoile în natură. Lipsa unor condiții salubre adecvate continuă să fie o problemă la nivel mondial, cu toate că unele îmbunătățiri au fost constatate în anumite țări în ultimul deceniu. Majoritatea celor afectați de această situație locuiește în Asia, Africa de Sud, America Latină și Caraibe.

*Populația fără acces la salubritate

 • Asia de Sud: 953 milioane
 • Africa de Sud: 695 milioane
 • Asia de Est: 337 milioane
 • Asia de Sud Est: 176 milioane
 • America Latină și Caraibe: 106 milioane
 • Alte zone: 98 milioane

*Populația fără acces la o igienă adecvată

 • 000 copii sub 5 ani mor anual din cauza bolilor diareice cauzate de lipsa igienei
 • 161 milioane de copii suferă întârzieri de creștere sau malnutriție cronică din cauza lipsei de salubritate și igienă
 • 4 din 10 școli și dispensare nu dispun de instalații de apă și igienă de bază

Fundația We are Water activează, printre altele, în zonele din Asia de Sud și Africa de Sud unde are proiecte comune cu ONG-uri locale pentru a îmbunătăți serviciile de salubritate și, de asemenea, pentru a dezvolta programe educaționale, pentru a îmbunătăți practicile de igienă și cunoștințele populației, contribuind astfel la dezvoltarea lor.

Încă de la început, fundația a efectuat mai mult de 25 de proiecte în colaborare cu alte organizații, jumătate dintre ele fiind axate pe zone în care locuiesc, în total, 1.648 miliarde de oameni fără acces la salubritate decentă. Cele mai multe dintre proiectele care urmăresc atenuarea efectelor negative cauzate de lipsa resurselor de apă sunt implementate în prezent. Mai mult de 220.000 de oameni au beneficiat de aceste proiecte până acum.
Verifică proiectele pe website-ul http://www.wearewater.org/

*Date de la UN Water și WHO

 

Despre Fundația We Are Water

Fundația We Are Water este o inițiativă a Roca și are două obiective principale. Primul este acela de a atrage atenția și de a încuraja opinia publică și instituțiile să reflecteze cu seriozitate asupra nevoii de a crea o nouă cultură a apei, care să permită administrarea corectă și durabilă a resurselor de apă din întreaga lume.

Cel de-al doilea obiectiv este implementarea a diverse acțiuni menite să atenueze efectele negative ale lipsei de resurse adecvate de apă. Ariile de activitate ale Fundației includ intervenții în dezvoltarea infrastructurii, educație, sănătate și cercetare în cele mai defavorizate zone ale lumii. Fundația are în prezent în desfășurare patru proiecte în Ecuador, India, Brazilia și Bolivia și colaborează cu prestigioase organizații internaționale, precum Educație Fără Frontiere, Intermón Oxfam, Unicef și Fundația Vicente Ferrer.

www.wearewater.org

 

Despre Roca

Roca este o companie specializată în design, producție și distribuție de produse pentru baie, precum și plăci ceramice și soluții de acoperire pentru pereți, utilizate în arhitectură, construcții și design interior.

Compania are 20600 de angajați și 76 de unități de producție, fiind prezentă în peste 135 de țări din întreaga lume.

Având capital integral spaniol, Roca este lider de piață în Europa, America Latină, India și Rusia. Este, de asemenea, un important jucător pe piețele din China și restul Asiei, precum și în Africa și Orientul Mijlociu. Roca este liderul la nivel mondial în sectorul său de business.

www.roca.com   

www.ro.roca.com

 

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.