Vola.ro: cât îi costă pe români minivacanța de 1 Decembrie la târgurile de Crăciun din Europa?

0

Prețurile zborurilor pornesc de la 39 de euro

  • Potrivit Vola.ro, principalele opțiuni ale românilor pentru destinația dedicată minivacanței sunt Londra, Paris, Roma, Viena, Milano și Bruxelles.

  • Cele mai ieftine bilete de avion au fost numai 39 de euro pe următoarele rute: Sibiu – Nuremberg (30 noiembrie – 2 decembrie) și Cluj-Napoca – Paris (29 noiembrie – 1 decembrie).

  • Prețul mediu pentru un zbor în noiembrie 2023 este de 144 de euro. În ciuda scumpirilor din acest an, prețul mediu al lunii noiembrie este mai mic comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

De la Budapesta și Praga și până la Londra și Edinburgh, orașele europene se pregătesc acum pentru sezonul festiv. Și cum sfârșitul lunii noiembrie coincide cu deschiderea oficială a târgurilor de Crăciun, turiștii au început deja să facă planuri de vacanță. Mai mult decât atât, în România, urmează o minivacanță de patru zile, având în vedere zilele libere oferite cu ocazia Sfântului Andrei și a Zilei Naționale. 30 noiembrie și 1 Decembrie pică, de această dată, joi și vineri. Momentul este unul numai bun pentru planificarea unui city break, mai ales că, potrivit specialiștilor, prețurile zborurilor sunt acum mai mici. 

Conform agenției de turism online Vola.ro, prețul mediu pentru un zbor în noiembrie 2023 este de 144 de euro. În ciuda scumpirilor din acest an, prețul mediu al lunii noiembrie este mai mic comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.  

Care sunt cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa

Pentru iubitorii sărbătorilor de iarnă, oferta din acest an este una foarte generoasă, care include atât capitale europene cu târguri de Crăciun cu tradiții de zeci de ani, cât și orașe care încep acum să câștige teren și să se poziționeze drept destinații festive.

În topul celor mai apreciate târguri de Crăciun se află an de an Londra, Viena, Budapesta, Praga și Edinburgh, orașe care se transformă complet pe durata sărbătorilor de iarnă. De altfel, târgurile de Crăciun s-au deschis încă de la jumătatea lunii noiembrie și își așteaptă vizitatorii și în acest an. 

Călătorii au multe optiuni. Potrivit Vola.ro, lista târgurilor de Crăciun la care poți ajunge la o distanță mai mică de 3 ore cu avionul și la un preț mediu accesibil include orașe precum: Köln – 60 de euro, Londra – 80 de euro, Berlin – 85 de euro, Nuremberg – 94 de euro, Bruxelles – 96 de euro, Edinburgh – 116 euro, Manchester – 127 euro, Praga – 177 euro, Viena – 167 euro, Budapesta – 177 euro. 

Unde își vor petrece românii minivacanța de Sfântul Andrei și Ziua Națională?

Vola.ro a realizat și topul celor mai rezervate destinații pentru minivacanță, iar alegerile românilor nu sunt deloc surprinzătoare. Principalele lor opțiuni sunt orașele populare pentru city break, destinații cunoscute inclusiv pentru evenimentele festive organizate în această perioadă: Londra, Paris, Roma, Viena, Milano, Bruxelles.

În topul țărilor spre care vor zbura românii pe durata minivacanței se află, așa cum era de așteptat, Italia, cu 19.24% dintre rezervări. Urmează Marea Britanie, România, Franța, Spania și Austria, țări în care există și comunități mari de români, semn că mulți vor profita de zilele libere pentru a-și vizita rudele care locuiesc în afară sau pentru a se întoarce în țară. 

Mai mult decât atât, pentru că zilele libere de Sfântul Andrei și de Ziua Națională sunt confirmate an de an, aceștia au putut să își rezerve biletele din timp, profitând de prețuri accesibile: 36% au rezervat cu 14-33 de zile înainte de zbor, în timp ce 53% au făcut rezervarea cu mai mult de o lună în avans. Restul procentelor s-a împărțit aproape în mod egal între alte opțiuni. De asemenea, durata medie de ședere a acestora la destinație este de 3-5 zile, un scurt city break.

În ceea ce privește cele mai ieftine zboruri vândute de Vola.ro în timpul minivacanței, acestea au fost numai 39 de euro pe următoarele rute: Sibiu – Nuremberg (30 noiembrie – 2 decembrie) și Cluj-Napoca – Paris (29 noiembrie – 1 decembrie). La polul opus, cel mai scump zbor vândut a fost pe ruta București – Rovaniemi (Finlanda), între 29 noiembrie și 3 decembrie, la prețul de 894 de euro. 

Despre Vola.ro

În 2023 Vola.ro a fost desemnată cea mai cunoscută, utilizată și mai recomandată agenție de turism online din România. Compania a avut, încă de la înființare, o dinamică explozivă, atât că cifră de afaceri, cât și ca număr de angajați și clienți. Vola.ro deservește persoane fizice sau companii, oferind servicii complete de turism: suport pentru rezervarea biletelor de avion opțiunea de bilete rambursabile, rezervări hoteluri, vacanțe, asigurări medicale de călătorie și servicii de rent-a-car.

În ultimii ani, strategia Vola.ro s-a îndreptat spre dezvoltarea unor servicii de călătorie unice, de tip fintech, menite sa protejeze clienții de incertitudinea din jurul călătoriilor. Fast Refund, Trip Protect, Flex sunt produsele care permit recuperarea banilor în diferite situații.

De asemenea, Vola.ro este prima companie din România care a fost clasată pe primul loc, pentru trei ani consecutivi, în topul Deloitte Technology Fast 50, în Europa Centrală. În 2015, Vola.ro a primit o investiție de 5 milioane de euro din partea 3TS Capital Partners, același fond care a mai investit în România în Elefant.ro, InternetCorp, Zoot și Vector Watch.

În 2022, Vola.ro a intermediat vânzări în valoare de 73 mln EUR.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.