Un Centru de Resurse pentru copiii și tinerii din programele SOS și din întreaga comunitate a fost inaugurat la Avrig

0

Cu susținerea SOS Satele Copiilor,

CENTRU DE RESURSE PENTRU COPII ȘI COMUNITATE, INAUGURAT LA AVRIG, JUDEȚUL SIBIU

Sibiu, 24 noiembrie 2023. Un Centru de Resurse pentru copiii și tinerii din programele SOS și din întreaga comunitate a fost inaugurat la Avrig, la inițiativa SOS Satele Copiilor România, în parteneriat cu Primăria Orașului Avrig și finanțat de Banca Transilvania.

Spațiul a fost complet renovat, amenajat și transformat într-un loc primitor și optim pentru învățare, în beneficiul a peste 1.000 de copii și tineri din orașul Avrig, dintre care peste 100 sunt beneficiari direcți ai programului Serviciul de Asistență Comunitară SOS Sibiu.

Proiectul de renovare face parte din campania SOS Caravana Faptelor Bune, cu susținerea Banca Transilvania în județul Sibiu.

Centrul de Resurse dispune de:

  • Spațiu pentru activități educative, ateliere tematice, workshop-uri de consiliere și dezvoltare copii și tineri

  • Spațiu pentru discutii individuale sau în grupuri de maximum 3-4 persoane

  • Spațiu de recreere

„Centrul de Resurse SOS este un loc în care tinerii și copiii din comunitățile vulnerabile din Avrig vor putea să se joace, să învețe despre ei și lumea din jurul lor și mai ales să se dezvolte participând la workshop-urile pe care le vom planifica. De asemenea, dorim să lansăm către unitățile de învățământ din Avrig invitația de a organiza, la Centrul de Resurse, activități extrașcolare pentru copii și tineri din localitate.” Lia Stoicescu – Coordonator Serviciu de Asistență Comunitară SOS Sibiu

La inaugurare au fost prezenți și reprezentanți ai autorităților locale – Primăria, Direcția de Asistență Socială, unități de învățământ. Spațiul a fost folosit deja pentru prima activitate, un atelier de dezvoltare personală, la care au participat 12 copii și tineri.

„Ne dorim ca, prin acest spațiu, să punem bazele unei educații de calitate, astfel încât copiii și tinerii să aibă un parcurs corect în viață. Felicit SOS Satele Copiilor pentru inițiativă și le mulțumesc tuturor celor care au pus umărul ca acest spațiu să devină functional.” Adrian David – Primarul Orașului Avrig

Evenimentul a marcat o nouă etapă în eforturile constante ale Asociației SOS Satele Copiilor de a sprijini copiii și familiile vulnerabile. Orașul Avrig este una din cele 8 comunități în care Serviciul de Asistență Comunitară SOS Sibiu activează. Din 2021 asistenții sociali SOS au lucrat cu peste 100 de copii din Avrig și din satele conexe (Bradu, Mârșa, Săcădate).

Cum intervine SOS în comunitatea din Avrig?

  • Dezvoltă programe de prevenire a separării copiilor de familiile lor, în parteneriat cu actorii sociali locali;

  • Oferă cursuri de educație parentală, consiliere și suport material pentru a responsabiliza părinții și a-i ajuta să depășească starea de vulnerabilitate;

  • Sprijină copiii cu rechizite școlare, haine noi și acces la excursii și activități de timp liber;

  • Dezvoltă abilitățile de comunicare și relaționare ale copiilor, formează deprinderi pentru un stil de viață sănătos și dezvoltare armonioasă.

30 de ani SOS Satele Copiilor România – mii de familii ajutate, sute de tineri crescuți în casele SOS la nivel național – peste 100.000 de beneficiari

De 30 de ani, SOS Satele Copiilor România oferă o familie iubitoare copiilor care au rămas fără îngrijirea părintească și îi susține și protejează pe cei care riscă să o piardă. Peste 500 de copii și tineri au avut parte de îngrijire în case de tip familial, peste 1.300 de familii vulnerabile au fost asistate, iar peste 4.500 de copii au fost sprijiniți să rămână alături de părinți. La nivel național, SOS Satele Copiilor derulează programe de îngrijire alternativă a copiilor (Satele SOS, Comunitățile de tineri), de întărire a familiei (Serviciile de Asistență Comunitară, Centrul de consiliere și sprijin pentru copii și părinți, Centrul de zi), educaționale, precum și o serie de proiecte pentru tinerii aflați în situații de risc atât din sistemul de protecție, cât și din mediul rural sau familii vulnerabile.

Mai multe detalii despre programele SOS Satele Copiilor România:

Website: sos-satelecopiilor.ro/

Facebook: facebook.com/SOSSateleCopiilor

Instagram: instagram.com/sos_satelecopiilor/

LinkedIn: linkedin.com/company/sos-satelecopiilor/mycompany/

Youtube: www.youtube.com/@SateleCopiilor

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.