Un bucureștean a alergat un ultramaraton de 101 km în locuința sa de 2 camere pentru medicii aflați în lupta cu Covid-19

0

Sâmbătă, 28 martie, un bucureștean a reușit un lucru ieșit din comun în materie de alergare: a alergat 101 kilometri în apartamentul său de 2 camere din cartierul Rahova, o locuință unde stă în calitate de chiriaș, împreună cu soția, cele două fete și animalul lor de companie (un cățel). Toată distanța a fost parcursă pe un traseu de 20 de metri, în timpul de 16 ore și 7 minute.

Cel care reușit această alergare mai puțin obișnuită este nimeni altul decât ultramaratonistul Cristi Borcan (49 de ani), cunoscut în lumea alergătorilor drept Superman, datorită prezenței sale inedite la concursuri, într-un echipament ce poartă binecunoscutul însemn pentru super puteri.

Am vrut să demonstrez că se poate alerga în condiții ce par imposibile. De multe ori găsim o minciună călduță pentru a nu face mișcare, iar eu am vrut să demonstrez că se poate să faci mișcare în orice condiții dacă vrei cu adevărat”.

În afară de obiectivul principal de a transmite un mesaj că prin voință reușim să ajungem la mijloacele de a face lucruri ce par imposibile, Cristi Borcan a asociat alergării sale și o cauză nobilă, anume strângerea de fonduri pentru echipament și consumabile medicale pentru Spitalul Județean Târgoviște: https://bit.ly/101KM_ÎN_CASĂ, o campanie demarată și dezvoltată de către asociația TOTUL ESTE POSIBIL.

Susținătorii inițiativei au fost invitați să liciteze pentru fiecare kilometru, asigurându-se că devin proprietari pe kilometru ales. Fiecarui cumpărător i-a fost emis un certificat de proprietate virtual, ca dovadă a faptei sale bune.

Cristi Borcan este implicat într-un proiect caritabil mai amplu, dorința sa fiind aceea ca în decursul a 2 ani să realizeze 101 ultramaratoane caritabile, ultramaratonul din 28 martie (SUPERMAN101) fiind cel cu numărul 52.

Cifre importante și curiozități legate de ultramaratonul alergat în casă:

– 5.050 de ture a cate 20 m

– 10.100 curbe la 180°

– 10.100 curbe la 90°

– 132.000 pași

– puls mediu 142 bpm (pulsul a ajuns și la peste 184 bpm)

– 7 tricouri schimbate

– 25° temperatură (28° în ultimele ore), umiditate de solar și 10 litri de lichide băute

– aprox 8.000 de calorii consumate

Cristi Borcan a transmis LIVE întreaga alergare, în rețeaua sa de socializare. Materialele cu o durată de 16 ore, au înregistrat peste 15.000 de vizualizări și au inspirat alți 20 de oameni să alerge în locuințele lor sau să aleagă un alt tip de mișcare făcută acasă.

Donațiile pentru campania FONDUL DE URGENȚĂ PENTRU SPITALUL JUDEȚEAN TÂRGOVIȘTE se pot face în continuare aici:

Plată prin card: https://bit.ly/101KM_ÎN_CASĂ

Plată cont bancar: RO36BTRLRONCRT0386479601 (Banca Transilvania)

Plată prin Revolut: 0722446352

Un material de: Eliza Nițescu (fondator Asociația TOTUL ESTE POSIBIL)

eliza@totulesteposibil.org

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.