Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Rolul organizaţiilor societăţii civile în construirea unei Europe a solidarităţii şi a parteneriatului

0

Provocările societăţii bazate pe cunoaştere.Rolul organizaţiilor societăţii civile în construirea unei Europe a solidarităţii şi a parteneriatului.

Svetlana Florea şi Ema Stoian au reprezentat Fundaţia CAESAR la conferinţa cu tema “Provocările societăţii bazate pe cunoaştere. Rolul organizaţiilor societăţii civile în construirea unei Europe a solidarităţii şi parteneriatului”. Evenimentul a avut loc miercuri, 2 septembrie 2015 la Centrul Pro-European de servicii şi comunicare (CPESC) de la Biblioteca Naţională din Chişinău. Acesta face parte din agenda Salonului Internaţional de Carte de la Chişinău şi se încadrează în acţiunile “Anului Bibliologic 2015 – Anul promovării valorilor europene” şi ale proiectului “Demnitate prin Cultură”, iniţiat de Fundaţia Dignitas din Bucureşti. Scopul conferinţei a fost dezvoltarea colaborării între actori culturali şi organizaţii ale societăţii civile din cele două ţări, transferul de cunoştinţe şi practici la nivel european şi global în domeniile educaţiei, cercetării şi participării cetăţenilor la construcţia unei societăţi durabile.

thumb_IMG_3977_1024

Printre subiectele abordate au fost bunele practici în activitatea ONG-urilor – experienţa românească, dialogul între decidenţii de politici educaţionale, experţi şi reprezentanţi ai organizaţiilor societăţii civile, procesul de consultare a societăţii civile etc. Prima parte a discuţiei a fost susţinută de Prof. Dr. Ing. Florin Munteanu, Preşedintele Centrului pentru Studii Complexe, care a vorbit despre societatea cunoaşterii, transferul de cunoaştere şi transformarea informaţiei în cunoaştere. La eveniment au fost prezenţi reprezentanţi din mediul neguvernamental, jurnalişti, reprezentanţi ai mediului academic, studenţi, oameni de cultură, lideri de opinie, inclusiv fostul Ministru al Educaţiei din Republica Moldova.
Fundaţia CAESAR este partener al proiectului “Demnitate prin cultură”, iniţiat de Fundaţia Dignitas, ale cărui obiective sunt colectarea de cărţi şi reviste în limba română şi donarea acestora unor segmente specifice de utilizatori, care gândesc şi vorbesc în limba română: instituţii de cercetare, educaţie şi cultură, societate civilă, autorităţi publice, adresându-se totodată şi publicului larg din Republica Moldova.

Date de contact: contact@fundatiacaesar.ro | +40 724 793 156 | +40 745 211 341

Centrul pentru Acces la Expertiza Studeţtilor şi Absolvenţilor Români (CAESAR) reprezintă un institut de cercetare românesc cu prezenţă globală, care reuneşte sub egida CAESAR experţi din întreaga lume selectaţi pe baza rezultatelor remarcabile din cariera lor academică şi profesională. Fundația CAESAR este o comunitate de experţi, un laborator de idei şi o platformă de acţiune civică pentru dezvoltarea economică şi consolidarea democratică a României.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.