Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Atelier de Desen: Corpul si Chipul uman

0

Desen - Corpul si chipulFundatia Calea Victoriei va invita incepand de joi, 10 septembrie, la cinci intalniri dedicate Atelierului de Desen: Corpul si Chipul uman. Vom desena alaturi de artistul plastic Andrei Balan atat dupa imagini, cat si dupa model. Tema cursului nostru va fi redarea corpului si chipului omenesc, cu farmecul si particularitatile sale.

Chiar daca nu ati mai desenat niciodata, lucrand si observind imagini ale unor desene celebre, veti dobandi notiunile necesare despre compozitie, tipuri de linie, tuse plastice si tuse decorative, elemente de limbaj plastic in diferite tipuri de desen.

Invatam impreuna sa facem crochiuri – schite rapide si plastice, dupa un model, dar si studii – desene amanuntite dupa model sau fotografie.

Exersam redarea volumului in desen din linii, dar si cu ajutorul umbrelor si luminilor si aplicam diferite tehnici:
• desen: carbune/ pastel cretacolor,
• culoare: tusuri colorate / acuarele

Temele celor cinci intalniri vor fi:

Atelier 1: Studiu desen – Desen dupa imagini de anatomie artistica. Acomodarea cu proportiile corpului uman, reperele anatomice cele mai importante de punctat, dar si reperele anatomice trebuie evitate pentru a avea un desen reusit. Lucram cu carbune (presat si natural) si cu creionul de desen moale (creioane b, 2b, 3b etc.)

Atelier 2: Redarea miscarii surprinse, intr-un mod cat mai armonios (crochiuri dupa fotografii). Pe hartie de diferite texturi si nuante, lucram in creion, carbune si pastel cretos.

Atelier 3: Redarea caracterului personajului prin proportii, miscare si volum, sugerate de umbre si lumini. Folosim o tehnica mixta (creion, tus, pastel, carbune) pentru a face cateva crochiuri.

Atelier 4: Studiu model – Exersam compunerea in pagina, invatam sa redam trasaturile caracteristice ale modelului si sa surprindem corect pozitia sa. Folosim o tehnica mixta (desen, pictura), vom avea nevoie atat de creion si pastel, cat si de pensula si tempera.

Atelier 5: Chipul omenesc – Valorificam cele invatate despre desen si proportii redand chipul uman. Vom lucra dupa poze si mulaj de ipsos (3D), alegand cate una dintre tehnicile folosite anterior (cea care ne-a placut cel mai mult sau cea pe care dorim sa o aprofundam).

Lector: Andrei Balan
Data incepere: 210 septembrie 2015; Ora curs: 19:00
Numar ateliere: 5;
Frecventa: saptamanal, joi
Cost: 270 ron (total 5 sedinte, materiale incluse); Cost redus (card fidelitate, studenti, pensionari): 250 ron (total 5 sedinte, materiale incluse)
Loc desfasurare: Fundatia Calea Victoriei – Str. Popa Soare nr. 40, etaj 1 (in apropierea Rondului Pache Protopopescu si Bisericii Sfanta Vineri – B-dul Corneliu Coposu)
Inscriere la CONTACT@VICTORIEI.RO

Despre autor

avatar

Ne-am propus sa oferim celor din jur „delicatese culturale”, impachetate in forma unor evenimente sau ateliere care coloreaza si invioreaza peisajul cotidian. La Fundatia Calea Victoriei, discutam despre antropologie, istorie, muzica, pictura, astronomie, filozofie, teatru, mistica si orice alt subiect ne face placere sa abordam. Lectorii nostri sunt personalitati marcante ale vietii culturale bucurestene: profesori universitari, scriitori, pictori, actori etc. Numele fundatiei doreste sa celebreze o perioada efervescenta din istoria Bucurestilor, perioada in care Romania a fost un stat european in adevaratul sens al cuvantului, prin spirit si mentalitate. Vrem, de asemenea, sa sugeram ca exista o cale a victoriei personale prin vizitarea subiectelor culturale si intalnirea cu oameni care au cu adevarat lucruri de spus.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.