Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Respect american pentru „De Niro al Romaniei”!

0

Ziarul american NY Times a scris un articol despre regretatul Gheorghe Dinica în care actorul este numit „Robert de Niro al Romaniei”.

Gheorghe Dinica, „Robert de Niro al Romaniei”, actorul care si-a incantat compatriotii „portretizandu-i pe politicieni si aparandu-i pe tigani”, era apreciat pentru modestia sa si pentru refuzul de a-l lauda pe Ceausescu, asa cum alti artisti au facut-o, scrie NY Times, preluand o analiza AP.

Redăm câteva informaţii despre cariera artistului român de pe site-ul 9am.ro.

Gheorghe Dinica a debutat in cinematografie, cu rolul din adaptarea „Strainului” lui Camus, in 1963. De atunci, a aparut in zeci de piese de teatru si filme romanesti sau straine, chiar pana la moartea sa, la 75 de ani. In 2007, a jucat in filmul lui Francis Ford Coppola „Tinerete fara tinerete”, iar in 2005 a performat alaturi de Alain Delon, in ”L’Homme Press”, dar a spus deseori ca nu il tenteaza un rol in filmele americane, aminteste New York Times, potrivit NewsIn.

„Nu sunt Robert de Niro. Sunt din Romania”, obisnuia sa spuna, ludic, Dinica, dar, asa cum noteaza jurnalistii americani, a fost supranumit „De Niro al Romaniei”, data fiind asemanarea cu actorul american.

NY Times

„Dinica began his long acting career with a role in a Romanian film version of Albert Camus’ ”The Stranger” in 1963. He went on to perform in many Romanian and foreign movies, soap operas and plays, right up until his death.

In 2007, he acted in Francis Ford Coppola’s ”Youth Without Youth” movie. He also joined French actor Anthony Delon in the film ”L’Homme Press” in 2005. He said he was never tempted to act in movies produced in the United States.

”I am not Robert de Niro. I am from Romania,” he said.

Still, some called Dinica ”the Robert de Niro of Romania,” given his resemblance to the American actor.

Romanians admired him for his wide repertoire and his singing, but also because of his modesty, humor and his refusal to praise the country’s late Communist dictator Nicolae Ceausescu, as some artists had done.

”I was lucky because my face didn’t look that good on television,” he said.”

11

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.