Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Reuters recomanda vizitarea Bucurestiului!

1

Despre centrul istoric din Bucureşti: „un district medieval care ocupa doar o fractiune din Capitală”. Amestecul de arhitectură occidentală şi orientală, clădirile cu farmec belle epoque, terasele din centrul istoric, dar şi construcţiile comuniste sunt câteva argumente pentru a vizita Bucureştiul în 48 de ore. Aceastea sunt o parte din recomandările jurnaliştilor de la Reuters.

bucuresti„Daca majoritatea bucurestenilor pot gasi motive sa se planga cand vine vorba de orasul lor, jurnalistii de la agentia Reuters au fost impresionati de „amestecul rar de idei arhitecturale vestice, peisagistica estica si megalomania caracteristica regimului totalitar al secolului al XX-lea”. Corespondentii Reuters au notat cum piesajul se schimba, pe masura ce se trece prin diversele cartiere ale Bucurestiului. „De la unul din cele mai progresiste centre urbane la inceputul secolului XX, se ajunge la un labirint de bulevarde prafuite si cartiere ciudate, care poarta cicatricile politicilor brutale ale comunistilor”, scriu jurnalistii Reuters” citaţi de cei de la Ziare.com

Dupa renovari masive, zona Lipscani musteste de baruri si restaurante si este o destinatie populara de weekend pentru petrecaretii din oras. Jurnalistii mai recomanda o cina intr-un restaurant romanesc, cu traditionalele sarmale si mamaliga.
„Un alt obiectiv recomandat turiştilor străini este Mănăstirea Stavropoles, construită în stil brâncovenesc. Curtea Veche, fosta reşedinţă a lui Vlad Ţepeş, şi plimbarea pe Calea Victoriei sunt recomandate de asemenea în prima zi de vizită în Capitală” citează Adevărul aceaşi sursă, jurnaliştii de la Reuters.

Un loc recomandat pentru masă, într-o zi de duminică, este Athenee Palace Hilton, construit la începutul secolului al XX-lea, un loc de întâlnire renumit pentru spionii din anii ’30. Palatul Parlamentului, un simbol al comunismului, este o altă destinaţie turistică, un loc de unde vizitatorii pot admira întregul oraş de pe terasa Muzeului Naţional de Artă Contemporană. Din analiza jurnaliştilor de la Reuters nu lipsesc nici „aprecierile“ cu privire la monotonia din blocurile cenuşii, construite în perioada comunistă.

Redăm, în continuare şi o parte din articolul în limba engleză publicat de Reuters.
„BUCHAREST (Reuters Life!) – Got 48 hours to explore Bucharest, with its rare mixture of western architectural ideas, eastern imagery and 20th century totalitarian megalomania.

Reuters correspondents with local knowledge help visitors map the city’s shift from one of Europe’s most progressive urban centres at the start of the 20th century to a chaotic maze of dusty boulevards and quaint neighborhoods bearing the scars of brutal communist policies.”

(foto Florin Ghindă, 2008)

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.