Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Printul Charles promoveaza Transilvania ­intr-un mesaj video!

2

La Washington vor fi organizate în această săptămână o serie de evenimente cu tema „Transilvania – pierdută şi regăsită” la Ambasada României din Washington. Conferinţa „Transilvania – pierdută şi regăsită” va fi însoţită şi de o expoziţie ce va fi deschisă până la sfârşitul acestei luni şi este organizată de „Fundaţia Mihai Eminescu„, anunta romanialibera.ro

Parte a unui program de promovare a patrimoniului românesc este şi un mesaj video înregistrat de Prinţul Charles, un cunoscător al Transilvaniei. „Am fost fascinat de această parte a lumii magică”, afirmă Prinţul.

Moştenitorul coroanei britanice şi-a exprimat în mai multe ocazii ataşamentul faţă de Transilvania şi admiraţia pentru proiectele desfăşurate în domeniul restaurării caselor şi păstrării obiceiurilor şi meşteşugurilor tradiţionale din vechile sate săseşti.

„Prinţul Charles s-a familiarizat cu problemele satelor din Ardeal (multe părăsite de cei care le-au ridicat încă înainte de 1989), implicându-se în refacerea mai multor case şi încercând să-i convingă pe cei rămaşi sau veniţi în aceste locuri de valoarea tradiţională şi unicitatea acestora. „Încă de la prima mea vizită în Transilvania, în 1997, am fost fascinat de acestă parte magică a lumii, ascunsă în estul Europei, în inima României. Transilvania este un loc de o frumuseţe specială, plin de bogăţii culturale”, îşi începe mesajul Prinţul Charles.

Mai multe informaţii pe romanialibera.ro
PS: Multumim Oana Petria!

foto Florin Ghinda, 2009

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

2 comentarii

 1. avatar

  Va citesc articolele cu placere.
  Stirea de mai sus este intr-adevar un motiv de mandrie pentru noi.
  Nu am fi putut visa la un ambasador mai bun pentru Romania.
  De fapt nici nu meritam un ambasador atat de urmarit si influent precum Printul Charles. Iar articolul dvs o dovedeste din plin.
  V-ati alocat mai putin timp ca sa il scrieti decat am alocat eu timp sa scriu acest comentariu.
  Traducerile de mai sus sunt Cel Putin Execrabile.
  Arata superficialitate si lipsa de respect pentru subiectul vostru principal.
  Trageti singuri concluziile. Eu atat va spun: Sa va fie rusine!

 2. avatar

  @Theo,
  multumim pentru comentariu. Suntem putin surprinsi pe de o parte de cuvintele de bine din prima parte a mesajului – iar apoi de cuvintele nu tocmai bune de la final.
  Puteti sa ne explicati?

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.