Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Povești și peripeții din pădurile valoroase ale României

0

Pădurile valoroase protejează o parte a identității noastre. Iar noi le putem proteja pe ele

Pădurile protejează mii de viețuitoare și păstrează lecții și amintiri necesare identității noastre culturale. Pe lângă elementele de patrimoniu, fiecare avem amintiri neprețuite, protejate de o pădure, undeva. Fie că e vorba de locul unde ne-am liniștit sufletul sau unde am învățat să avem curaj, că sunt primii pași făcuți alături de bunici, culegând ciuperci, primele întâlniri cu animale sălbatice sau nenumăratele drumeții cu prietenii, toate există pentru că avem păduri.

Câțiva dintre prietenii WWF au ales să spuna prin imagini, cântece sau cuvinte ce îi leagă pe ei de păduri. Dalma KovacsDoru OprișanAlex &The Fat PenguinsRockabella, Dorin Bofan și Daniel Mîrlea. Poveștile ultimilor doi le puteți citi mai jos.

Iar dacă vreți ca aceste povești să existe în continuare, haideți să protejăm împreună pădurile valoroase ale României!

Despre autor

avatar

Înfiinţată în anul 1961, WWF (World Wide Fund for Nature) este una dintre cele mai importante organizaţii internaţionale care derulează proiecte pentru conservarea naturii, în peste 100 de ţări. Misiunea WWF la nivel global este să oprească degradarea mediului înconjurător şi să construiască un viitor în care oamenii trăiesc în armonie cu natura. În România, WWF lucrează din anul 2006 pentru protejarea mediului sălbatic din Munții Carpați și din lungul Dunării: arii protejate, păduri, urși bruni, Delta Dunării, sturioni. La toate acestea se adaugă stimularea tranziției spre economia verde și un program de educație de mediu adresat tinerilor. Mai multe detalii la: www.wwf.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.