Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Cetățenii cred că schimbările climatice trebuie să fie prioritatea Parlamentului

0

Combaterea schimbărilor climatice ar trebui să fie prioritatea Parlamentului, conform noului Eurobarometru, ale cărui rezultate subliniază influența protestelor tinerilor pentru mediu.

“Combaterea schimbărilor climatice și protecția mediului, oceanelor și biodiversității” trebuie să fie cea mai importantă prioritate a Parlamentului European, spun cetățenii europeni în cadrul unui nou Eurobarometru comandat de Parlamentul European și derulat în octombrie 2019. Schimbările climatice reprezintă unul dintre motivele pentru care cetățenii au votat la alegerile europene din mai 2019, în special pentru tineri. Acum, pentru prima dată, cetățenii europeni plasează schimbările climatice pe primul loc în lista priorităților Eurobarometrului.

32% dintre europeni cred că lupta împotriva schimbărilor climatice și protecția mediului ar trebui să fie cea mai importantă temă a deputaților europeni. Este cea mai menționată preocupare în 11 state europene, în special în Suedia (62%), Danemarca (50%) și Olanda (46%).

 

 

În cadrul sondajului Eurobarometru, cetățenii au fost întrebați și care este cea mai presantă îngrijorare legată de mediu. O majoritate absolută de europeni (52%) menționează schimbările climatice, apoi poluarea atmosferică (35%), poluarea maritimă (31%), deforestarea și creșterea cantității de deșeuri (ambele 28%).

Președintele Parlamentului European, David Maria Sassoli, (S&D, IT), care va ajunge la Madrid luni, pentru a participa la deschiderea Conferinței ONU pentru schimbările climatice COP25, a spus: “Acest sondaj arată foarte clar că europenii vor ca UE să acționeze pentru combaterea schimbărilor climatice. Ieri, la Strasbourg, Parlamentul European a votat o rezoluție prin care declară situația de urgență privind clima în Europa și pe plan global. Îi ascultăm pe cetățeni și atragem atenția asupra nevoii de a merge dincolo de cuvinte și de a acționa. “

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.