Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Porsche Engineering România și Universitatea Tehnică din Cluj – concurs pentru vehicule cu pilotare automată

0

Prima competiție pentru studenți organizată de Porsche Engineering Romania și UTCN

Competiția pentru studenți ”Autonomous Driving” și-a desemnat câștigătorii

Stuttgart/Cluj-Napoca. Competiția pentru studenți ”Autonomous Driving”, organizată de Porsche Engineering Romania, în parteneriat cu Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, a ajuns la final și și-a desemnat câștigătorii, pe 23 mai. În ultimele patru săptămâni, șapte echipe de studenți la inginerie de la universitățile din Cluj au lucrat la dezvoltarea unui software original pentru o machetă autonomă, scara 1:18. În cadrul competiției oficiale, machetele s-au confruntat pe un circuit de test și au fost supuse la o serie de probe. Cea care a reușit să convingă juriul și să obțină locul I este echipa ”Bits Please”, formată din studenți de la UTCN.

www.haitonic.com

www.haitonic.com

La începutul lunii aprilie, Porsche Engineering Romania și partenerul său academic, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, au lansat prima competiție pentru studenți pe tema vehiculelor cu pilotare automată. Concursul s-a adresat studenților de la programele de licență și masterat de la toate universitățile din Cluj. Participanții au avut, astfel, oportunitatea de a aplica cunoștințele teoretice într-un proiect practic și, cel mai important, să primească feedback din partea inginerilor cu experiență ai Porsche.

”Această competiție pentru studenți reprezintă o oportunitate foarte bună, prin care studenții ambițioși au șansa de a experimenta ingineria software în mod direct”, spune Dirk Lappe, Managing Director Porsche Engineering Group. ”Studenții participanți au muncit din greu la acest proiect, iar rezultatele sunt foarte bune”.

Săptămâna trecută, participanții și-au susținut proiectele în fața juriului format din profesori ai Universității Tehnice și ingineri de la Porsche Engineering Romania. Ulterior, machetele au fost testate pentru rulare pe circuit și pentru evitarea unor obstacole statice.

”Numărul ridicat de participanți indică faptul că, în rândul studenților, există o motivație tot mai mare pentru proiecte aplicate. Ei caută tot mai frecvent oportunități extracuriculare de a învăța și de a câștiga experiență în domeniul ingineriei software”, spune Marius Mihailovici, General Manager Porsche Engineering Romania. ”Profilul lor este exact profilul candidaților pe care noi ni-i dorim pentru subsidiara noastră din Cluj – oameni talentați, motivați și dornici să învețe.

Membrii echipei câștigătoare, ”Bits Please”, vor avea ocazia să călătorească în Germania, pentru a întâlni inginerii Porsche și pentru a experimenta spiritul Porsche la el acasă. Echipele clasate pe locurile al doilea și al treilea au fost, de asemenea, premiate. În plus, competiția a inclus și un premiu de stil, pentru macheta cu cel mai deosebit aspect.

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca și Porsche Engineering Romania au devenit parteneri la începutul anului 2016, cu scopul de a dezvolta mediul academic din Cluj-Napoca în domeniul ingineriei auto și de a le oferi studenților oportunități de învățare aplicată, precum și oportunități de carieră.

”Competiția pentru studenți organizată în parteneriat cu Porsche Engineering a fost următorul pas în cadrul acestei cooperări de succes. Sunt foarte bucuros să văd că parteneriatul nostru dă roade la orice nivel,” confirmă Prof. Dr. Vasile Topa, rectorul Universității Tehnice din Cluj-Napoca.

Competiția ”Autonomous Driving” este prima competiție pentru studenți organizată de universitate, în parteneriat cu furnizorul de servicii de inginerie până în prezent.

Despre Porsche Engineering

Porsche Engineering Romania SRL este deținută integral de Porsche Engineering Group GmbH și, prin urmare, este parte integrantă a rețelei globale Porsche Engineering, cu subsidiare în Weissach, Bietigheim-Bissingen, Wolfsburg, Leipzig (toate în Germania), Shanghai (China), Cluj-Napoca (România) și Nardò (Italia). Porsche Engineering Group GmbH este deținută integral de producătorul de automobile sport Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG, cu sediul în Stuttgart.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.