Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

„Ora de educaţie teatralã”: Despre dicţie şi memorie / 27 februarie 2013

0

Despre dicţie şi memorie la  „Ora de educaţie teatralã”

Proiectul „Ora de educaţie teatralã”, un program de educaţie nonformalã, marca Radio România Cultural, continuã miercuri, 27 februarie 2013, de la ora 15, la sediul radioului public, în studioul de teatru T2 “George Constantin”.

Cei doisprezece elevi de la Colegiul Naţional “Iulia Hasdeu” şi Liceul Tehnologic “Mecanicã finã” au fost împãrţiţi în douã grupe. Ei vor afla de la regizorul Mihai Lungeanu şi realizatoarea Mirela Nicolae de ce ne grãbim atunci când vorbim, cum putem reţine mai uşor ceea ce citim, dacã ştim sã utilizãm informaţiile pe care le învãţãm.

Elevii prezenţi în programul  „Ora de educaţie teatralã” vor veni pe 27 februarie, pentru prima oarã la sediul Radio România; tot pentru prima oarã, vocile lor vor fi înregistrate într-un studio profesional de teatru, acolo unde au coordonat mari spectacole regizori precum Mihai Zirra, Sicã Alexandrescu, Ion Vova, Constantin Moruzan,  Cristian Munteanu sau Leonard Popovici.

 ora de ed teatrala 27feb

Radio România Cultural organizeazã bilunar, pentru elevii din douã licee bucureştene, douã ore de educaţie teatralã. Scopul proiectului este acela de atragere şi fidelizare a tinerilor ascultãtori prin lecţiile deschise propuse de organizatori, realizate pe baza programei şcolare. La finalul primei etape, în luna iunie, va fi editat un CD audio cu parcursul educaţional al acestora, CD difuzat  la emisiunea Invãţãmântul, azi.

Parteneri ai programului: Mediateca Bucureştilor, Colegiul Naţional „Iulia Hasdeu”, Liceul Tehnologic „Mecanicã finã”.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.