Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

În căutarea unor soluții practice pentru dezvoltarea întreprinderilor sociale

0

Legislația privind întreprinderile sociale ocupă un loc central în dezbaterile publice în ultimul timp. Oare discuțiile merg spre o direcție bună? Ce reprezintă un mediu prielnic pentru susținerea și dezvoltarea întreprinderilor sociale? Care sunt nevoile reale ale acestora?

NESsT lansează două publicații, Trade Offs Between Regulation and Fostering Social Enterprise: the Case of EU Policies  în care se  dezbate rolul reglementărilor în domeniu la nivelul Uniunii Europene; și No Free Ride / Sowing the Seeds of Impact Enterprise în care este analizat mediul actual și potențialul acestuia de a dezvolta întreprinderi sociale cu impact sporit. Acestea pot fi consultate online gratuit pe http://issuu.com/nesster.

Publicațiile au fost prezentate în cadrul Zilei Întreprinderilor Sociale, primul eveniment de acest gen care a avut loc pe 7 noiembrie în București. Au fost prezenți peste 150 de participanţi – reprezentanţi ai întreprinderilor sociale din România, Ungaria, Croaţia, Cehia şi Slovacia, precum şi oameni de afaceri, decidenţi din domeniul politicilor publice şi reprezentanţi a numeroase organizaţii non-guvernamentale din ţară. Pentru cei care nu au reuşit să ajungă la eveniment, puteţi găsi concluziile discuţiilor din program, lista participanţilor la Târgul Întreprinderilor Sociale şi un link către fotografii de la eveniment pe secţiunea de pe site-ul NESsT dedicată evenimentului (clic aici).

 

Despre autor

avatar

NESsT este un catalizator pentru întreprinderile sociale din țările cu piețe în dezvoltare și din întreaga lume. NESsT își îndeplinește misiunea prin furnizarea de capital financiar, training-uri, mentorat și acces la piețe de desfacere unui portofoliu de întreprinderi sociale cu impact ridicat din țările cu piețe emergente. NESsT combină instrumentele și strategiile specifice sectorului de afaceri și al investițiilor de capital cu misiunea și valorile sectorului social, pentru a permite portofoliului său să planifice mai bine, să își îmbunătățească capacitatea de management, să se dezvolte și să își crească impactul social. www.nesst.org

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.