Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

EUROSFAT- Răzvan Atim, UiPath: În proiectul pro-bono de la ANEPIS, robotul procesa o cerere pentru șomaj tehnic în 36 de secunde. Un om ar fi făcut același lucru în 15 minute

0

București, 16 octombrie 2020: UiPath, companie de Robotic Process Automation și cea mai valoroasă companie fondată de români, s-a implicat pro-bono în procesarea și validarea cererilor de șomaj tehnic pentru a ajuta Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială – ANEPIS să livreze la timp banii cetățenilor. În acest caz, un robot procesa o cerere în 36 de secunde, în timp ce un om ar fi făcut același lucru în 15 minute, a declarat Răzvan Atim, manager general UiPath pentru Europa de Est în cadrul EUROSFAT, cel mai mare forum de afaceri europene.

Ca să aducem automatizare și să ajungem la acea debirocratizare pe care cu toții ne-o dorim trebuie să facem ca România să fie digitală. Apoi, trebuie să punem procesele pe un flux coerent, fără proceduri de acum 20 de ani, fără aplicații care nu mai funcționează pentru că sunt foarte vechi. Trebuie să facem un fel de refresh și reset pentru ca apoi să venim cu automatizare, cu ceea ce automatizarea ne oferă palpabil, cu rezultate măsurabile. Vorbim de volume mari de lucru” a spus Răzvan Atim.

El a oferit ca exemplu un proiect pe care UiPath l-a implementat pro-bono pentru Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială (ANEPIS) la începutul perioadei de pandemie Covid-19.

Acolo am ajutat oamenii din instituție să trimită la timp ajutorul de șomaj tehnic pentru anumite categorii sociale. Era vorba de 110.000 de oameni, iar pentru unii dintre noi câteva sute de lei sunt foarte importanți. Am automatizat pentru a-i ajuta pe angajați cu volumele foarte mari de lucru și să trimită banii la timp. Deadline-ul era de livare a banilor era de zece zile lucrătoare, ceea ce s-a și întâmplat, robotul procesând între 10-15.000 de cereri pe zi. Dacă se lucra fiecare cerere manual, angajatului public îi lua 15 minute. Robotului îi lua 36 de secunde. A fost un proiect de suflet, nu am vrut să cerem bani, am vrut să ajutăm, iar oamenii din instituție ne-au susținut. Am acoperit 38 de județe din 42. Continuăm demersurile, vorbim și cu o a doua instituție mare și cu alte ministere. Un dialog s-a inițiat”, a explicat managerul UiPath pentru Europa de Est.

Despre EUROSFAT

EUROSFAT este cel mai mare forum anual de afaceri europene din România. Bazat pe valorile europene ale democrației, implicării civice și dialogului deschis, forumul reprezintă oportunitatea de a dezbate subiecte actuale la nivel european, național și regional. Fiecare dintre edițiile precedente a găzduit peste 600 de participanți, peste 50 de vorbitori, 30 de sponsori și parteneri. În fiecare an, conferința este organizată sub patronajul Parlamentului European, Comisiei Europene și președinției rotative a Consiliului Uniunii Europene și în parteneriat cu diverse instituții internaționale, companii private și reprezentanți ai societății civile române și europene.

Evenimentul este organizat de Centrul de Expertiză Europeană EUROPULS.

Sponsorii EUROSFAT 2020 sunt Ambasada Regatului Țărilor de Jos în România, Enel România, eMAG, Fundația Konrad Adenauer, Fundația Friedrich Naumann.

Partenerii EUROSFAT 2020 sunt Fundația Friedrich Ebert, Ambasada Regatului Belgiei în România, Ambasada Austriei în România, Ambasada Germaniei în România, Confederația Concordia, Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, Agrointeligența, Consiliul Tineretului din România.

Evenimentul este realizat cu sprijinul și sub patronajul Președintelui Parlamentului European, David Sassoli, Reprezentanței Comisiei Europene în România și al Președinției Germaniei la Consiliul Uniuniii Europene.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.