Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Drumul unei tinere românce spre Oxford sau cum îți poate influența viitorul pasiunea pentru limba engleză

0

Atunci când faci un lucru cu pasiune, orice vis devine posibil. Puțini tineri din România îndrăznesc să viseze, măcar, că ar putea ajunge într-o zi să studieze la o universitate prestigioasă din Marea Britanie, cum este Oxford University, asemenea unor personalități marcante din lumea științei, a literaturii sau a politicii.

Andreea Itu, o tânără absolventă de liceu din București a avut acest vis, a crezut în forțele proprii și și-a văzut dorința îndeplinită. Începând din luna octombrie 2015, Andreea va studia la University of Oxford.

Andreea Itu 1

Drumul ei până acolo a pornit încă din primii ani de studiu la școală, când a început să se implice cu pasiune în studiul limbii engleze. La sfârșitul ciclului primar promova examenul pentru admiterea în clasa de engleză intensivă cu punctaj maxim. A urmat participarea la prima ediție a concursului național de creație în limba engleză Shakespeare School Essay Competition, în 2009, la care a câștigat premiul întâi.

Motivată de aceste rezultate și de pasiunea sa, Andreea și-a continuat studiul limbii engleze în cadrul mai multor cursuri desfășurate la Shakespeare School.

”Cursurile pe care le-am frecventat la Shakespeare School, mi-au fost de un real ajutor în pregătirea pentru susținerea examenelor FCE, în 2010 și IELTS, în vara anului trecut. Orele de curs interactive, la care am luat parte cu plăcere de fiecare dată, au contribuit la obținerea unor rezultate foarte bune. Nota 8.5 (9 fiind cea maximă) pe care am obținut-o la examenul IELTS a îndeplinit cu ușurință condițiile nivelului de limbă engleză impuse de cele cinci universități din Marea Britanie la care am aplicat, inclusiv de University of Oxford, unde voi fi studentă, începând din luna octombrie.” spune Andreea Itu.

Andreea este un exemplu de urmat pentru orice copil sau tânăr român, demonstrând prin povestea drumului său către Oxford că performanța este întotdeauna rezultatul pasiunii. Părinții care își doresc pentru copiii lor un viitor la fel de frumos ca cel al Andreei, sunt așteptați să îi înscrie în noua serie de cursanți Shakespeare School, dornici să își descopere sau să își dezvolte pasiunea pentru limba engleză.

Studiul unei limbi străine devine cu atât mai eficient cu cât are loc într-un mediu prietenos, după o metodă de predare interactivă, alături de o echipă de profesori foarte bine pregătiți. Shakespeare School oferă cursanților o astfel de experiență. Activitățile, adaptate aptitudinilor diferite ale cursanților, îi ajută să își perfecționeze nivelul limbii engleze, dar și să își dezvolte abilități pentru viață, cum ar fi încrederea în sine, spiritul de echipă, creativitatea, atenția și puterea de concentrare, comunicarea și implicarea socială.

Rezultatele Shakespeare School sunt dovedite de procentajul foarte ridicat de promovare a examenelor internaționale de limba engleză. Anul trecut, centrul a înregistrat o rată de promovabilitate a examenelor Cambridge de 96% din cei peste 420 de cursanți, în cazul examenelor Trinity, promovabilitatea fiind de 100% din cei peste 200 de cursanți.

Cele trei sedii ale centrului de învățare a limbii engleze Shakespeare School, distins cu titlul de Centru de Platină pentru Pregătirea Examenelor Cambridge, își deschid porțile în perioada 31 August – 18 Septembrie pentru încrierile în noul an școlar 2015 – 2016.

La înscriere, pentru copiii cu vârsta peste 8 ani este necesară o testare a nivelului de limba engleză, oferită GRATUIT Shakespeare School. Astfel, fiecare cursant va afla care este cursul potrivit pentru el.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.