Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Premiile Superscrieri: încep înscrierile la ediția a cincea

0

Fundația Friends For Friends deschide înscrierile la cea de-a cincea ediție a competiției Premiile Superscrieri, non-ficțiuni care schimbă lumea.
Orice autor de non-ficțiune și jurnalism narativ din România este invitat să participe cu cele mai bune materiale realizate în perioada 1 octombrie 2014 – 30 septembrie 2015.

Anul acesta, competiția primește înscrieri pentru 4 categorii principale de concurs: Reportaj, Portret, Opinie și Fotojurnalism. Totodată, FFFF își propune să încurajeze și alte zone de manifestare a storytelling-ului, oferind, pe lângă Superscrierea Anului și Premiul Juriului, o nouă serie de Premii Speciale, care vor fi anunțate ulterior.

Cu un istoric de peste 800 de participanți cu 1400 de lucrări înscrise la primele patru ediții, cu peste 60 de câștigători și premii în valoare totală de 20 000 de euro, competiția își propune să încurajeze în România acele povești puternice și texte de calitate care informează corect, emoționează, modifică percepții și atitudini.
Juriul care va evalua materialele este compus din: Mona Dîrțu – președintele juriului, Andrei Pungovschi, Cătălin Tolontan, Dan Duca, Daniel Mihăilescu, Cristian Lupșa, Irina Păcurariu, Liviu Iolu, Marius Chivu, Mihnea Măruţă, Paul Radu, Petruț Călinescu, Simona Tache, Teodor Tiță, Vlad Mixich, Vlad Petreanu.

Mona Dîrțu, președintele juriului Superscrieri: „Zilele trecute am auzit un jurnalist spunându-i unui coleg «textul tău e de Superscrieri, crede-mă»”.

„Superscrieri face cinci ani. Când a început, în 2011, puțini credeau că va trece de prima ediție; era ca o tulpiniță simpatică și fragilă care se ambiționa să spargă asfaltul. A reușit, după părerea mea. Nu numai că a supraviețuit ca proiect anual, dar are și ramuri noi – bursele, seminariile, cartea Superscrieri – și deja articulează o cultură întreagă a scriiturii inteligente, bine documentate, oneste. Zilele trecute am auzit un jurnalist spunându-i unui coleg «textul tău e de Superscrieri, crede-mă». M-am bucurat; e dovada perfectă că breasla vede deja în Superscrieri un benchmark, un standard de calitate, un fel de blazon profesional. O generație întreagă de jurnaliști și autori de non-ficțiune își găsește, prin Superscrieri, reperele și motivația – două mărfuri atât de rare în redacțiile de azi”, declară Mona Dîrțu, președintele juriului.

Se vor oferi premii în bani în valoare de peste 4000 de euro: patru premii I pentru fiecare categorie, în valoare de 500 de euro fiecare (susținute de Orange România, FAN Courier, Friends\TBWA și SPV Legal – societate de avocați), premiul special Superscrierea Anului în valoare de 1000 euro, Premiul Special al Juriului (constituit din suma taxei de participare la concurs) și noile premii speciale.

Superscrieri nu ar putea crește fără prieteni și susținători pe termen lung, care consideră parteneriatul cu acest proiect o investiție directă în comunitate. FFFF se bucură de susținerea BRD – Groupe Société Générale în calitate de patron al ediției pentru a doua oară, Avon România – sponsor principal tot pentru a doua ediție, precum și a sponsorilor de categorie menționați.

visual_online_Superscrieri2015_ 472x394 ceas

Sorin Trâncă, preşedintele FFFF și iniţiatorul competiţiei: Vrem să oferim recunoaștere și în alte zone de storytelling

„Mă bucur să văd că ideea noastră sfrijită și cam visătoare de acum câțiva ani (să arătăm că «narrative journalism» sau «creative writing» e valoros, poate mai valoros pentru societate decât jurnalismul factual, cel de toate zilele) prinde puteri din ce în ce mai mari. Iar cu ediția din 2015 vom încerca să extindem un pic amprenta Superscrierilor, oferind recunoaștere și altor zone în care se practică acest gen de storytelling. Le mulțumim încă o dată juriului și tuturor prietenilor și susținătorilor, fără ei aceste premii ar fi mult mai puțin relevante, iar eforturile noastre mult mai mari”, declară Sorin Trâncă

Ediția actuală a Premiilor Superscrieri nu ar fi fost posibilă fără susținerea partenerilor și prietenilor:
Patron al ediției: BRD – Groupe Société Générale, sponsor principal – Avon România, sponsori de categorie: Orange România, FAN Courier, Friends\TBWA și SPV Legal – societate de avocați.
Super-prieteni și susținători: Digi24, Hotnews, Șapte Seri, Adevărul, Dilema Veche, Foreign Policy, Decât o Revistă, The Power of Storytelling, RFI România, Centrul pentru Jurnalism Independent, RISE Project, Active Watch, Think Outside The Box, România Pozitivă, IGLOO Media, Veioza Arte, Bookblog.ro, Editura Humanitas, Editura Publica.
Pentru mai multe detalii despre Premiile Superscrieri 2015, explorați http://ffff.ro/superscrieri/.

#Despre Fundația Friends For Friends

Suntem Fundația Friends For Friends și de 5 ani ne direcționăm toate eforturile și energia să susținem creativitatea practică, dezvoltând proiecte și instrumente care să îi ajute pe oameni să își descopere potențialul creativ.

Dintre cele mai cunoscute proiecte FFFF: Creative Fitness Studio – gym de antrenare și dezvoltare a creativității prin exerciții și experiențe creative de grup, Biblioteca FFFF – peste 1600 de cărți utile profesioniștilor implicați în industrii creative, OraDeCreativitate.ro – proiect educativ care își propune introducerea orelor de creativitate în școală, expoziția Ciorne 2.0 – despre cum devin ideile realitate și, nu în ultimul rând, Superscrieri (Premiile Superscrieri și Bursele Superscrieri pe domenii de interes public).
FFFF este o inițiativă a agenției de publicitate Friends/TBWA.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.