Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Diageo lanseaza strategia privind sustenabilitatea: Society 2030: Spirit of Progress

0

DIAGEO LANSEAZĂ NOUL PLAN DE ACŢIUNE PRIVIND SUSTENABILITATEA PE ZECE ANI

Până în 2030, strategia Diageo ‘SOCIETY 2030: SPIRIT OF PROGRESS’ va permite companiei:

 • Să disemineze mesaje privind consumul moderat către 1 miliard de oameni, prin intermediul propriilor branduri

 • Să atingă un nivel zero al emisiilor de carbon generate de operaţiunile sale directe

 • Să crească până la 45% gradul de reprezentare al diverselor etnii în rândul liderilor
 • Să utilizeze cu 30% mai puţină apă în fiecare băutură pe care o produce

Diageo, producătorul brandurilor Johnnie Walker, Smirnoff şi Guinness, a anunţat o serie de 25 de obiective îndrăzneţe în planul său ‘Society 2030: Spirit of Progress, menit să genereze un impact pozitiv asupra lumii până în 2030, în „deceniul de acţiune” pentru atingerea Obiectivelor de dezvoltare durabilă ale ONU.

Pornind de la o listă lungă de progrese înregistrate în implementarea standardelor de sustenabilitate ESG la nivel global, în următorii zece ani Diageo îşi va îndrepta atenţia spre trei domenii esenţiale, atent selecţionate pentru a fi în concordanţă cu Obiectivele de dezvoltare durabilă (ODD) ale ONU: promovarea consumului echilibrat de alcool; susţinerea incluziunii şi diversităţii; şi introducerea conceptului inovator de sustenabilitate „de la bob în pahar”.

Michael Holm, Director General Diageo pentru Europa de Est, a declarat: „Suntem foarte mândri de realizările companiei noastre în domeniul sustenabilităţii şi responsabilităţii de până acum, iar acest plan de acțiune ambițios ne asigură că vom ajunge chiar mai departe în următorii zece ani. În fiecare dintre cele trei domenii prioritare – promovarea consumului echilibrat de alcool, susținerea incluziunii și a diversității și pionieratul în implementarea conceptului de sustenabilitate „de la bob în pahar” – obiectivul nostru este să ne aducem contribuţia acolo unde este nevoie și să continuăm să fim lideri în acest domeniu.”

Principalele puncte ale planului ‘SOCIETY 2030: SPIRIT OF PROGRESS’ includ:

Promovarea consumului echilibrat de alcool

 • Până în 2030, Diageo va disemina mesaje privind consumul moderat în rândul a peste un miliard de oameni, prin intermediul brandurilor sale;

 • Va schimba atitudinile a cinci milioane de conducători auto privind condusul sub influenţa alcoolului;

 • Va informa peste 10 milioane de oameni cu privire la pericolele consumului de alcool de către minori prin programul Diageo de conştientizare ‘SMASHED’ pentru educaţia privind consumul de alcool, câştigător al mai multor premii, prezent acum pe fiecare continent.

Susţinerea incluziunii şi diversităţii

 • Diageo va duce mai departe tradiţia solidă de incluziune şi diversitate prin stabilirea obiectivului ambiţios de a atinge un grad de reprezentare de 45% al diverselor etnii în rândul liderilor până în 2030, precum şi de 50% al femeilor în rândul echipelor de management;

 • Diageo va asigura acces la competenţe şi cursuri unui număr de peste 1,7 milioane de oameni pentru a contribui la crearea unui sector al ospitalităţii incluziv şi prosper.

Introducerea conceptului inovator de sustenabilitate „de la bob în pahar”

 • Diageo s-a angajat să depună eforturi în direcţia unui viitor cu emisii scăzute de carbon, prin valorificarea energiei regenerabile în procent de 100% pentru a atinge un nivel net zero al emisiilor de carbon generate de operaţiunile sale directe şi prin colaborarea cu furnizorii în vederea reducerii emisiilor de carbon indirecte cu 50%;

 • Ca prim pas în ambiţia sa de a atinge nivelul net zero, prestigioasele distilerii Oban şi Royal Lochnagar deţinute de Diageo vor deveni neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon până la sfârşitul anului 2020 şi Diageo îşi va propune să atingă un nivel net zero în India până în 2025;

 • Până în 2030, Diageo se va asigura că fiecare băutură pe care o produce va presupune un consum de apă cu 30% mai redus decât în prezent şi va obţine un impact net pozitiv asupra apei în principalele bazine şi comunităţi expuse stresului hidric;

 • Va realiza peste 150 de proiecte comunitare privind apa în întreaga lume, inclusiv asigurarea accesului la apă curată, instalaţii sanitare şi igienă;

 • Diageo va sprijini peste 150.000 de mici fermieri cu tehnici agricole de regenerare a terenului şi consolidare a biodiversităţii;

 • Până în 2030 se va asigura că în companie se utilizează 100% materiale reciclate în realizarea ambalajelor din plastic şi că 100% din ambalajele Diageo vor fi în mare parte reciclabile.

Sustenabilitatea este parte integrantă a felului în care ne desfășurăm activitatea de business în România. Fiecare decizie este analizată cu atenție și ține cont de impactul nostru asupra mediului înconjurător, asupra comunităților în care ne desfășurăm activitatea, asupra lanțului de furnizori, a clienților și a angajaților noștri, pentru că avem o responsabilitate față de comunitatea locală și generațiile viitoare”, a declarat Răzvan Potra, Country Manager Diageo România, Croaţia, Moldova, Slovenia & Cipru.

Tot astăzi, Diageo lansează şi „Sustainable Solutions”, o platformă globală care va asigura finanţare fără participare la capital pentru startup-uri şi companii de tehnologie astfel încât Diageo să poată integra în continuare sustenabilitatea în lanţul de aprovizionare şi în brandurile sale. Concepută pentru a sprijini mici companii şi antreprenori să îşi dezvolte şi să îşi comercializeze inovaţiile, Diageo va pune la dispoziţia acestora resurse şi experienţă globale pentru a debloca potenţialul viitor al ambilor parteneri.

Informaţii suplimentare despre toate cele 25 de obiective sunt disponibile pe www.Diageo.com

Despre Diageo

Diageo este lider global pe piaţa băuturilor alcoolice, având un portofoliu remarcabil de băuturi cuprinzând branduri de renume precum whisky-urile Johnnie Walker, Crown Royal, J&B, Buchanan’s și Windsor, vodca Smirnoff, Cîroc şi Ketel One, dar şi Captain Morgan, Baileys, Don Julio, Tanqueray şi Guinness.

Diageo este o companie globală ale cărei produse se vând în mai bine de 180 de ţări din întreaga lume. Compania este listată atât la Bursa din Londra (DGE), cât şi la Bursa din New York (DEO). Pentru mai multe informaţii despre Diageo, oamenii, brandurile şi performanţele companiei, vizitați www.diageo.com. Pentru informații despre consumul responsabil de alcool, inițiative și modalități de a împărtăși cele mai bune practici, vizitaţi platforma globală de resurse a Diageo, www.DRINKiQ.com.

Sărbătorește viața, în fiecare zi, peste tot.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.