Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Conferinta “Dezvoltare Durabila la Marea Neagra”

0

Liga Studenților Români din Străinătate (LSRS) invită studenții și absolvenții români de pretutindeni să aplice la Conferința “Dezvoltare Durabilă la Marea Neagră”, până pe data de 17 iulie 2010.

Evenimentul va reuni tineri de valoare înscriși în cele două competiții, precum și reprezentanți ai diplomației și ai mediului de afaceri, pentru a facilita schimbul de idei și bune practici în domeniul dezvoltării durabile a României în regiunea Mării Negre.
Parteneri principali: Alianța Civilizațiilor; Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare în România. Evenimentul se va desfășura sub Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale Principele Radu al României.

Conferința va cuprinde două grupuri de lucru, după cum urmează:
1.Grupul de lucru I : “Geopolitică și Geostrategie la Marea Neagră”
România în Uniunea Europeană și rolul său la Marea Neagră
Securitate energetică
Importanța strategiei dunărene pentru regiunea Mării Negre
Inițiativele de cooperare regională în zona Mării Negre

2.Grupul de lucru II : “Investiții Durabile la Marea Neagră”
Energie regenerabilă
Protecția și valorificarea patrimoniului Mării Negre și a Deltei Dunării
Ecoturism
Reciclarea și valorificarea deșeurilor
Noile tehnologii informatice și dezvoltarea durabilă

Primul grup de lucru constă într-o competiție de eseuri științifice pe unul din subiectele propuse. Al doilea grup de lucru constă într-o competiție de proiecte antreprenoriale în domeniul investițiilor durabile.

Aplicația inițială va conține CV-ul aplicantului (în limba engleză) și abstractul lucrării (maxim o pagină, în limba engleză și în limba română). Acestea trebuie trimise până la data de 17 iulie 2010, la urmatoarea adresă de e-mail: conferinta@lsrs.ro. Pentru etapa finală a competiției, participanții selectați vor fi invitați să își trimită lucrarea completă, de maxim 10 pagini, pe care o vor prezenta în cadrul Conferinței “Dezvoltare Durabilă la Marea Neagră” din 28 – 29 august.

Pentru mai multe detalii referitoare la premiile de la fiecare grup de lucru, constând în bani, stagii de practică în domeniu, dar și consiliere în implementarea proiectului antreprenorial și posibilitatea incubării proiectului, vă rugăm consultaț acest link.

Conferința “Dezvoltare Durabilă la Marea Neagră” își propune să devină un eveniment anual, care va pune bazele unei comunități online, o rețea formată din tineri participanți la Conferință și experți în domeniul dezvoltării durabile și în regiunea Mării Negre, care să genereze noi proiecte și soluții de dezvoltare în zonă.

Termen limită pentru înscriere: 17 iulie 2010
Website: www.lsrs.ro

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.