Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Voluntariatul, metoda de transformare si de cunoastere de sine

0

Asociatia Culturala Noua Acropola
va invita miercuri, la prelegerea filosofica:

VOLUNTARIATUL, o metoda de transformare si de cunoastere de sine.
VOLUNTARIATUL poate deveni un mod de viata si o solutie durabila si echilibrata pe care fiecare dintre noi o poate adopta in fata tuturor tipurilor de criza. O lume mai buna poate fi construita numai de oamenii care considera ca au o datorie fata de ei insisi si fata de ceilalti si depun eforturile necesare pentru a o indeplini. Voluntariatul inseamna actiune din vointa si cu dorinta de a participa la consolidarea valorilor societatii in care traim. Inseamna de asemenea a nu fi indiferent si a invata sa oferi.

Pentru a fi voluntar, nu e suficient sa ai intentii bune si bunavointa, ci trebuie sa stii cine are nevoie de ajutor si cum sa oferi sprijinul necesar.

Va invitam la o conferinta despre ce inseamna a fi VOLUNTAR, despre cine poate fi VOLUNTAR si despre cum se poate dezvolta cineva in spiritul voluntariatului. Filosofia il aduce pe om pe drumul cunoasterii pe care impulsurile inconstiente de a ajuta, care il arunca de multe ori in situatii periculoase sau ridicole, pot fi transformate, astfel incat omul sa fie constient de faptele sale si de el insusi.

Voluntariatul SERIOS si COERENT este un mod sanatos de a ne conduce propria viata, inlaturand tendinta spre critica excesiva, invazia defectelor, a slabiciunilor si a remuscarilor, frustrarilor si regretelor. Cine poate oferi, nu poate fi decat o persoana puternica si toti putem fi mai puternici decat suntem.

30 iunie 2010, la ora 19.30
in sala de conferinte a  Muzeului Banatului Timisoara, Piata Huniade nr.1
Prezinta: Monica Varga

Proiect realizat cu sprijinul Consiliului Judetean Timis si al Muzeului Banatului Timisoara.

(foto Florin Ghinda, 2008)

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.