Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Colaborare transfrontalieră pentru întărirea sistemului de protecţie a copilului

0

Peste 200 de specialiști din domeniul protecţiei copilului din Republica Moldova și România au fost instruiţi în cadrul proiectului “Împreună pentru copii” implementat de Asociaţia Obștească “CCF Moldova – copil, comunitate, familie” din Chișinău în parteneriat cu Asociaţia Alternative Sociale din Iași. Obiectivul principal al acestui proiect a fost eficientizarea sistemului de protecţie a copilului din raioanele Cantemir și Leova a Republicii Moldova și din judeţul Iași, România, prin promovarea interacţiunii reţelelor de profesioniști din acest domeniu.

În jur de 80 de specialiști din Chișinău și Iași au participat la cinci vizite de studiu organizate în cele două ţări cu scopul de a împărtăși experienţa de lucru și a identifica un set de bune practici în domeniul asitenţei sociale a copilului.
În cadrul proiectului a fost creat un grup de experţi care a contribuit la realizarea unui ghid transfrontalier de bune practici. “Pe termen lung beneficiarii finali ai acţiunii vor fi mii de copii și familii din zona de implementare a proiectului, care vor primi servicii eficiente ca urmare a dezvoltării cunoștinţelor și abilităţilor profesioniștilor din domeniul social.

Ghidul de bune practici va fi distribuit instituţiilor din domeniul protecţiei copilului din România și Republica Moldova”, a declarat Dana Pîrvu, asistent proiect în cadrul Alternative Sociale. Conferinţa de închidere a proiectului va avea loc astăzi, 14 martie 2012 la Hotelul Codru din Chișinău.

Proiectul „Împreună pentru copii” implementat de Asociaţia Obștească “CCF Moldova – copil, comunitate, familie” (Chișinău, Republica Moldova), în parteneriat cu Asociaţia Alternative Sociale (Iași, România) a fost finanţat de Uniunea Europeană, cu suma de 166 210,59 Euro, prin Programul Operaţional Comun România – Ucraina – Republica Moldova 2007-2013, cod proiect MIS-ETC 915. Programul Operaţional Comun România-Ucraina-Republica Moldova 2007-2013 este finanţat de Uniunea Europeană prin intermediul Instrumentului European de Vecinătate şi Parteneriat şi co-finanţat de statele participante în program.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.