Clubul Rotary Targu Jiu împreună cu Societatea Romana de Cardiologie si Fundatia Romana a Inimii, continuă programul “Promenada Inimilor 2022” cu ocazia Saptamanii Mondiale a Inimii.

0

Clubul Rotary Targu Jiu continuă și în 2022, programul „Promenada Inimilor”, proiect de amenajare a unui traseu accesibil, ce îşi propune ca in aceasta perioada atipica, să pastram un stil de viata cat mai sanatos, reamintind tuturor ca activitatea fizica, minim 30 de minute pe zi, este cel mai bun mijloc de prevenţie a bolilor cardiovasculare.

La fiecare 30 de minute, un român face infarct miocardic. Unul din trei români suferă de hipertensiune arterială. Şapte milioane de români suferă de una dintre manifestările generalizate ale bolilor cardiovasculare. Toate aceste boli pot fi prevenite, iar mişcarea zilnică este elementul central al optimizării modului nostru de viaţă. Noi ne-am pus inima la treabă. Tu ce faci?” spune Prof. Dr. Dan Gaiţă – membru în Comitetul de Conducere al Societatii Europene de Cardiologie.

Traseul din Targu Jiu are o lungime de circa 3 km, începând din zona parc Poarta Sarutului, malul raului Jiu, ocolire stadion prin exterior, sosire intrare stadion municipal.

Lansarea traseului va avea loc in 2 octombrie 2022, ora 10.00 prin organizarea unui cros, la care sunt invitați să participe cat mai multi locuitorii ai oraşului Targu Jiu.

„Clubul Rotary Targu-Jiu este implicat direct în organizarea  acestui eveniment în orașul nostru pentru  a stimula  și încuraja mișcarea zilnică, ca un mijloc simplu și eficient de prevenție împotriva bolilor cardiovasculare. Ne dorim ca acest traseu de alergare ușoară să fie folosit de un număr cât mai mare dintre locuitorii de toate vârstele ai  municipiului Târgu-Jiu” declară Adrian Tudor Draghici, Preşedinte Club Rotary Targu Jiu.

Program inţiat de Fundaţia Irlandeză a Inimii şi implementat deja în peste 10 ţări europene, “Promenada Inimilor” a avut un succes răsunător şi printre români. În România, programul a fost lansat în 2013, în ultimii ani participând mii de persoane în lupta împotriva bolilor cardiovasculare.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 50 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.