Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Cand dorul de casa e prea puternic, Madalina Paval duce Oamenii se fac dor peste hotare

0

Primul concert de doine reinventate va avea loc pe 21 februarie, la Londra

Oamenii se fac dor, primul album al Madalinei Paval, va putea fi ascultat in premiera de catre romanii din Londra vineri, pe 21 februarie, la biserica St. Cyprian’s din Londra iar biletele sunt disponibile aici.

Conceptul albumului aduce in contemporan sapte doine despre dor, inspirate din partituri de la Dimitrie Cantemir, Anton Pann, George Enescu sau Béla Bartók si reinventate de catre Madalina Paval.

Am plecat de la faptul ca toti avem dorurile noastre. De casa, de parinti, de iubiti, de copilarie. “Oamenii se fac dor” nu e doar o metafora. Noi chiar ne facem dor. Pe bune. Zi de zi. Ne e dor de cineva, dar si noi lipsim cuiva. Ne despartim. Ne pleaca prietenii departe. Ne vedem parintii la sarbatori. Pierdem bunici si oameni dragi. Viata e un dor continuu care nu se poate descrie prea usor. Stii doar cum se simte. Este extraordinar ca se poate pune pe muzica ce nu se poate spune pe gura. Asta face doina romaneasca si asta incerc si eu.”, povesteste Madalina.

https://www.youtube.com/watch?v=4x3h_uRMNXs

Doinele ei, spre deosebire de cele traditionale, alatura orchestratii complexe, cu arome de jazz si beat-uri de azi, cu motive levantine, bizantine, baroce.

La concertul de la Londra vor urca pe scena, alaturi de Madalina, si Raluca Antonovici (pian), Raluca Stratulat (vioara) si Gabriel Matei (percutie).

Eveniment Facebook: https://www.facebook.com/events/2730886420326895/.

Albumul Oamenii se fac dor a fost lansat alaturi de Orchestra de Barockeri pe data de 28 noiembrie, la Sala de Opera a Conservatorului din Bucuresti si poate fi ascultat in intregime pe Youtube.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.